fbpx

SUVOBO informeert minister Gopal over toernooien

Een deel van het bestuur van de Surinaamse Volleybalbond (SUVOBO), onder leiding van de voorzitter Verdy Getrouw, is op bezoek geweest bij minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken. De voorzitter heeft de minister geïnformeerd over de aankomende toernooien en de uitdagingen van de bond.

De bond is druk bezig met de voorbereidingen van een aantal toernooien. De U-23 dames staan klaar om donderdag te vertrekken voor een toernooi in Bonaire dat van 21 tot en met 25 juni wordt gehouden.

Het toernooi dat hierna volgt is de Caribbean Zonal Volleyball Association (CAZOVA) U-23 volleybal kampioenschappen voor mannen en de seniorenkampioenschappen voor vrouwen. Suriname is gastland voor dit toernooi en vindt van 30 juni tot en met 02 juli plaats.

De kampioenschappen voor de heren worden in de periode 4 tot en met 12 augustus georganiseerd. Deze toernooien zijn een voorloper op de Continental Games die in oktober plaatsvinden.

BEKIJK OOK
Minister-president Curaçao op bezoek in Suriname

Volgens de voorzitter van de bond zijn de toernooien belangrijk voor de ontwikkeling van vooral de jonge spelers. Daarom stelt hij de participatie van Suriname aan de jaarlijkse Inter Guyanese Spelen (IGS) en Consejo Sudamericano de deportes escolares (CONSUDE games) op prijs. Naar aanleiding hiervan stimuleert de bond ook schooltoernooien.

De bondsvoorzitter informeerde de minister verder ook over de beurzen waarvoor enkele spelers in aanmerking komen. Minister Gopal ondersteunt de initiatieven van de bond om de volleybalsport tot ontwikkeling te brengen. De bond zal ook om adviezen gevraagd worden wanneer het aankomt op de volleybalsport.(GFC)