fbpx
Facebook Pagelike Widget

SURVAM ondersteunt acties SBV, VSB en ASFA

GFC NIEUWS- De Surinaamse Vereniging van Assurantie Maatschappijen (SURVAM) verklaart zich solidair met de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV), de Vereniging van Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA).

Ondanks de oproep van diverse maatschappelijke groeperingen en deskundigen heeft de regering er toch voor gekozen om de Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren van 21 maart af te kondigen en daarmee in werking te laten treden, voert SURVAM aan.

De SURVAM herhaalt dat deze wet een averechts effect zal hebben en betreurt het dat beleidsmakers nog steeds niet tot het besef zijn gekomen dat dergelijke wetten ons land en volk niet ten goede komen.

“Wij hebben kennis genomen van de oproep van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) om de bedrijven op 25 maart te sluiten uit protest met de aanname, bekrachtiging en afkondiging van de Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren.”

De SURVAM kan zich volledig terugvinden in de oproep van de VSB en de visie van de Bankiersvereniging ten aanzien van eerdergenoemd wetsproduct en verklaart zich hierbij solidair met de door partijen aangekondigde acties.”

“Op 25 maart zullen de kantoren van alle verzekeringsmaatschappijen in Suriname gesloten zijn voor het publiek. Wij vragen begrip van onze klanten en relaties voor deze noodzakelijke stap die genomen wordt in ’s Lands belang,” aldus Assuria, FATUM, Parsasco en Self Reliance.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…