Surmac organiseert Caterpillaar-Local Operator Challenge

GFC NIEUWSREDACTIE- Op 7 november vindt de pre – kwalificatie plaats voor de Global Operator Challenge geïnitieerd door het internationale bedrijf Caterpillar.

In Suriname wordt dit event georganiseerd door de officiële Surinaamse dealer van Caterpillar, Surmac.

Vaardige operators van Caterpillar-machines, aangemeld door diverse bedrijven, zullen hun krachten meten om te strijden voor de titel Operator Champion 2022.

In 2019 organiseerde SURMAC voor het eerst een SURMAC Operator Challenge. Dit jaar is er extra reden voor een Surinaams feestje.

Caterpillar levert anno 2021 namelijk al 80 jaar zwaar materieel aan Suriname. Sinds 65 jaar gebeurt dit onder de naam CKC Machinehandel SURMAC N.V.

Het Surmac Education Center verzorgt daarbij operator trainingen voor de Caterpillar machines.

Vijfentwintig ervaren operators zullen tijdens de eerste ronde van de challenge strijden voor een plek in de top vijf.

De top vijf -operators zullen elkaar in maart 2022 opnieuw uitdagen.

De uiteindelijke Operator Champion van Suriname vertegenwoordigt ons volgend jaar november in Brazilië, om zich een weg te graven naar de titel ‘The best Latin American Operator of 2022’. In 2023 vindt de challenge voor de wereldtitel plaats in Las Vegas.

De eerste ronde wordt gehouden op het Surmac trainingsterrein aan de Martin Luther Kingweg.

Surmac verzorgt de benodigde Caterpillar-machines, waarbij elke deelnemer, per onderdeel, eerlijkheidshalve gebruik maakt van dezelfde machine.

Als deelnemer moet je uiteraard behendig zijn en bekend met het equipment, daarnaast safety-minded zijn, met oog voor de omgeving.

“Ik hoop dat het goed weer is maar het gaat sowieso door. We gaan nu een tandje hoger en in maart gaan we het nog moeilijker maken want we willen goed voor de dag komen in Brazilië,” zegt Surmac marketing manager Ruiz Simons.

Vanwege Covid zijn per 7 november op het terrein alleen de deelnemende operators en hun managers aanwezig. Maar Surmac wil de challenge zo goed mogelijk vastleggen voor alle belangstellenden.

Een verslag van het event zal achteraf dan ook op meerdere TV-kanalen worden uitgezonden en te zien zijn op sociale media zoals Facebook en Youtube.