Surmac Education Center start ABC-programma voor technici

Bij het Surmac Education Center (SEC) is vandaag in het kader van het Accelerated Basics Curriculum (ABC) programma voor technicians, de tweede groep trainees van start gegaan. Aan deze training doen drie medewerkers van Surmac mee en vijf externe personen. Zij hebben eerst succesvol een pre-programma doorlopen waarin hun kennisniveau en vaardigheden zijn getest.

Het verschil met de vorige training is dat deze training nu volgens Caterpillar standaarden zal plaatsvinden. Dit betekent dat na een positieve afronding van de training de getrainde technici Caterpillar gecertificeerd zullen zijn en dus wereldwijd erkend worden.

Alwin Plein, Manager SEC, legde tijdens de korte openingsceremonie uit dat het doel is om deze trainees te ontwikkelen naar gecertificeerde Junior Technicians. Waar het ABC-programma een eerste stap is kunnen de deelnemers met aanvullende trainingen en door het opdoen van praktijkervaring op termijn doorgroeien naar de rol van Master Technician. “Surmac is in de lift. Wij hebben daarom jong en getalenteerd kader nodig. Wij willen onze eigen mensen ontwikkelen zodat het werk door lokale mensen gedaan kan worden”, aldus Plein.

De SEC lanceerde in oktober 2017 het ABC-programma. Om dit te kunnen realiseren, investeerde Surmac U$ 150.000 in de servicewerkplaats. Saillant detail is dat dit vier maanden durend programma door het ministerie van Onderwijs en Wetenschap en Cultuur is geaccrediteerd.(GFC)