Suripop XXI wederom uitgesteld

GFC NIEUWSREDACTIE- 2020 Was het jaar waarin de 21ste editie van Suripop in Suriname zou moeten plaatsvinden, helaas ook het jaar waarin de Coronapandemie in Suriname uitbrak.

De voorbereidingen waren reeds getroffen en de 12 finalisten bekend. De organisatie had goede hoop dat het festival in 2021 zou kunnen plaatsvinden, maar de realiteit heeft anders bepaald, meldt de Stichting ter Bevordering van Kunst en Kultuur in een persbericht.

De Stichting ter Bevordering van Kunst en Kultuur, de organisatie achter het alombekende Suripop festival, zal de komende dagen unieke Suripop CD-boxen schenken aan het Surinaams bedrijfsleven.

Met name bedrijven en personen, die in de achterliggende jaren op enigerlei wijze een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van de 20 edities van dit Surinaams muziek fenomeen, mogen binnenkort deze geste in ontvangst nemen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mannen in sportschool Nederland gaan kapot van het lachen om ‘zanggala’ vrolijke dames in Suriname

Telesur, al vanaf het prille begin één van de hoofdsponsors en Pansa Group of Companies, de fabrikant van de welbekende Jules Chin A Foeng trofee, waren de eersten die de box officieel uitgereikt kregen.

De overhandiging vond vandaag plaats ten kantore van het Suripop Secretariaat en werd gedaan door de ondervoorzitter, Henk van Vliet, en de secretaris, Odette Miranda.

Muziek nostalgie

Dat Suripop een prominente rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van de Surinaamse muziek industrie staat buiten kijf; de bijdrage aan ons muziekrepertoire is immens: een gevarieerd aanbod van heerlijke meezingers, stevige dansnummers en uitzonderlijke melodieën, die bij menig Surinamer nostalgische gevoelens oproept.

Muziek van hoogwaardige kwaliteit, die mede bepalend is geweest voor de Surinaamse cultuurvorming en -beleving. Breed publiek Met de distributie van de Suripop CD-box wenst de organisatie het Suripop gevoel terug te brengen bij het grote publiek.

In deze moeilijke en onzekere tijden wil zij de gemeenschap een hart onder de riem steken met muziek die ons verbindt, bemoedigt en versterkt.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Rihanna mag zichzelf miljardair noemen

Aan de bedrijven wordt gevraagd de muziek af te spelen in hun publieke ruimtes en ontvangst locaties zodat bezoekers kunnen genieten van een stukje Surinaamse nostalgie van hoogwaardige kwaliteit.

Suripop vrienden

Namens hoofdsponsor Telesur was het Jennis Asraf die de CD-box in ontvangst nam. Zij gaf aan dat Telesur het festival vanaf het begin heeft gesteund vanwege het geloof in de Surinaamse potentie.

Maurino Pansa, General Manager van Pansa Group of Companies, gaf trots aan dat Pansa, een 100 % Surinaams bedrijf een 100% Surinaams product altijd zal blijven ondersteunen.

Het Suripop festival is weliswaar uitgesteld, maar onze muziek leeft voort en blijft in ontwikkeling.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten