fbpx
Suripop XXI Gala-avond afgelast

GFC NIEUWS- Het bestuur van de Stichting Bevordering Kunst en Kultuur heeft de Suripop XXI Gala-avond afgelast.

De 21e editie van het componistenfestival, was gepland voor 1 augustus in de Anthony Nesty Sporthal.

Door de uitbraak van de coronapandemie zijn de voorbereidingen voor de uitgifte van de 12 finale composities in het gedrang gekomen.

Alhoewel de productie van de composities op een laag pitje voortgang heeft, komen andere onderdelen van de planning onder druk te staan zoals bijvoorbeeld de opnames van de videoclips, het uitbrengen van de CD en ook sponsorgelden hebben nu een andere voorkeursbestemming.

“Ook lijkt het ons niet gepast om een show van dit formaat voortgang te laten vinden, terwijl de stemming in ons land niet dienovereenkomstig is. Gezondheid en veiligheid staan voorop. Op dit moment is er nog geen beslissing genomen over een alternatieve datum voor de Gala Avond,” laat get bestuur optekenen.

Na de afronding van de 12 finale producties zal er in overleg met de componisten een vervolgtraject worden uitgezet.

Een nieuwe datum zal mede worden bepaald, nadat de situatie rondom de uitbraak van het coronavirus enigszins is genormaliseerd.

“De Stichting Bevordering Kunst en Kultuur zou geen genoegen willen nemen met het presenteren van een show van mindere kwaliteit dan u van ons gewend bent en rekenen daarom op het begrip van de gemeenschap voor deze beslissing.”

Meer nieuws

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.