fbpx
Surinames U17 voetbalselectie gereed voor Concacaf Championship

De U17 voetbalselectie van Suriname bevindt zich momenteel in de Verenigde Staten (VS) om deel te nemen aan de Concacaf Under 17 Championship.

Ons land is ingedeeld in een poule met Curaçao, Panama en Costa Rica. Bondscoach Dean Gorré laat vanuit Miami weten dat de ploeg goed voorbereid is. Er is veel gedaan op het gebied van spelpatronen en heeft hij opgemerkt dat de jongens beter zijn geworden. Hoewel de sfeer in de selectie ook goed is en het talent aanwezig is, is de bondstrainer ook realistisch.

Deze selectie is nog niet op volle oorlogssterkte. Conditioneel kan er, gelet op het niveau van het toernooi, nog wat stappen gezet worden door de pupillen, stelt Gorré.

Suriname is in een vrij sterke poule ondergebracht en zal moeten knokken om een goed resultaat neer te zetten. Voor hem is het van belang om alvast tegen Curaçao een goed resultaat te behalen.

Vanavond speelt Suriname tegen Curaçao in de IMG Academy, Bradenton waarna het volgende duel zaterdag plaatsvindt tegen Panama en de kwalificatiereeks volgende week maandag afsluit tegen Costa Rica.

Suriname probeert plaatsing af te dwingen voor het WK-eindtoernooi (5-27 oktober) in Brazilië.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.