fbpx

Surinames U17 voetbalselectie gereed voor Concacaf Championship

De U17 voetbalselectie van Suriname bevindt zich momenteel in de Verenigde Staten (VS) om deel te nemen aan de Concacaf Under 17 Championship.

Ons land is ingedeeld in een poule met Curaçao, Panama en Costa Rica. Bondscoach Dean Gorré laat vanuit Miami weten dat de ploeg goed voorbereid is. Er is veel gedaan op het gebied van spelpatronen en heeft hij opgemerkt dat de jongens beter zijn geworden. Hoewel de sfeer in de selectie ook goed is en het talent aanwezig is, is de bondstrainer ook realistisch.

Deze selectie is nog niet op volle oorlogssterkte. Conditioneel kan er, gelet op het niveau van het toernooi, nog wat stappen gezet worden door de pupillen, stelt Gorré.

BEKIJK OOK
Vp Brunswijk bezorgd over mogelijke plunderingen op 24 maart

Suriname is in een vrij sterke poule ondergebracht en zal moeten knokken om een goed resultaat neer te zetten. Voor hem is het van belang om alvast tegen Curaçao een goed resultaat te behalen.

Vanavond speelt Suriname tegen Curaçao in de IMG Academy, Bradenton waarna het volgende duel zaterdag plaatsvindt tegen Panama en de kwalificatiereeks volgende week maandag afsluit tegen Costa Rica.

Suriname probeert plaatsing af te dwingen voor het WK-eindtoernooi (5-27 oktober) in Brazilië.