fbpx
Surinamers zijn de grootste sufferds, wij accepteren bijna alles

INGEZONDEN- Het is een feit dat Surinamers de grootste sufferds zijn en bijna alles accepteren, alsof er niets aan de hand is.

Om die reden kunnen onder meer politici rustig hun gang gaan zonder op enige weerstand te stuiten. Autoritaire regels doorvoeren ter beperking van de bewegingsvrijheid, belastingverhogingen, prijsverhogingen, devaluaties van onze munt en dergelijken vormt geen enkel probleem voor beleidsmakers.

Uiteraard zullen een paar organisaties mopperen, maar meer ook niet. Het volk accepteert haast alles en is beslist niet assertief. Opkomen voor eigen belangen is er dikwijls niet bij.

Een pregnant voorbeeld is de recente prijsverhogingen die de samenleving in een wurggreep blijven houden. Alles kan en mag in Suriname. Opvallend is dat geen enkele winkelier of importeur er last van heeft. Ze blijven hun dure auto’s rijden en wonen in de grootste villa’s.  Immers: het volk betaalt te prijs en zij leveren geen cent in.

Speculaties met valutakoersen door handelaren, wat erin resulteert dat wij steeds armer worden: ook dat mag ongestraft en niemand die er wat van zegt want de meerderheid is simpelweg slap,  eigenlijk zo mak als een lammetje.

Ook de figuren die de politiek ingaan. Niet om Suriname op te bouwen! Wel met het primaire doel om hun eigen financieel voordeel te halen. Niets anders! Laat niemand u voor de gek houden met mooie praatjes! Maar toch worden deze lui door velen nog steeds op handen gedragen, soms zelf geadoreerd.

Belastingheffingen, prijsverhogingen doorvoeren, stelen uit de staatskist en het volk verder verarmen is de gewoonste zaak van de wereld hier. Waarom? Omdat wij dat allemaal accepteren en geen actie ondernemen.

Kijk maar naar veel andere landen hoe de gemeenschap reageert indien ze in hun portemonnee worden getroffen. Wat een groot verschil. Ze laten niet zo met zich sollen!

Wij Surinamers moeten leren op te komen voor onze eigen belangen, assertiever zijn. Wij zijn een suf volk, daarom doen beleidsmakers maar wat ze zelf willen. Niet wat het volk wil!

R. Pinas

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…