Surinamers willen strenge straffen voor diegenen die "2 meter afstand regel" negeren

GFC NIEUWS- Meerdere kritische Surinaams burgers zijn van mening dat de regering veel harder moet optreden tegen personen die de “2 meter afstand regel”, in het kader van de coronacrisis, negeren. Sommigen zijn zelfs voorstander van het geven van gevangenisstraffen of forse boetes.

Op de Facebook pagina van GFC Nieuws wordt er druk gediscussieerd over de eventuele sancties die getroffen kunnen worden tegen diegenen die de coronavoorschriften aan hun laars lappen. Het merendeel is van oordeel dat de Volksgezondheid momenteel het belangrijkste is.

Het feesten door vooral jongeren die met z’n allen dicht bij elkaar komen, wordt sterk afgekeurd.

Josta Irion schrijft op FB: Alvast quarantaine bandjes zetten voor deze ongehoorzame gasten. Ongehoorzaamheid heeft er al naar toe geleid dat we voor twee weken aan tijd gebonden zullen zijn. Tranga jesi jere.

Joma Winta: Belachelijke idioten die niet willen luisteren deze moeten forse boetes krijgen.

Ik denk dat wij juridische gevolgen eraan moeten koppelen, als 2 weken gevangenis, schrijft Shaam Dew.

De overheid moet nu met forse boetes komen. Dis no kang, aldus Anne Varsenburg op FB.

GFC Nieuws verneemt van een kennis van een jonge vrouw die op 9 april jarig is, dat er op die dag een groot feest staat gepland in Blauwgrond.

“De uitnodiging heb ik al gehad. Ze houden helemaal geen rekening met de eventuele verspreiding van het coronavirus. Ik heb al doorgegeven dat ik niet kom en het wordt mij erg kwalijk genomen. Via Whatsapp heb ik al kunnen concluderen dat een heleboel vrienden van mij gewoon gaan naar het feest. Het interesseert ze helemaal niets”, aldus de uitgenodigde.

Hij is van oordeel dat de autoriteiten een veel duidelijkere waarschuwing moet geven aan een ieder, dat dergelijke feestelijke samenkomsten voorlopig niet verstandig zijn.

Overige berichten