fbpx
Facebook Pagelike Widget

Surinamers willen strenge straffen voor diegenen die “2 meter afstand regel” negeren

GFC NIEUWS- Meerdere kritische Surinaams burgers zijn van mening dat de regering veel harder moet optreden tegen personen die de “2 meter afstand regel”, in het kader van de coronacrisis, negeren. Sommigen zijn zelfs voorstander van het geven van gevangenisstraffen of forse boetes.

Op de Facebook pagina van GFC Nieuws wordt er druk gediscussieerd over de eventuele sancties die getroffen kunnen worden tegen diegenen die de coronavoorschriften aan hun laars lappen. Het merendeel is van oordeel dat de Volksgezondheid momenteel het belangrijkste is.

Het feesten door vooral jongeren die met z’n allen dicht bij elkaar komen, wordt sterk afgekeurd.

Josta Irion schrijft op FB: Alvast quarantaine bandjes zetten voor deze ongehoorzame gasten. Ongehoorzaamheid heeft er al naar toe geleid dat we voor twee weken aan tijd gebonden zullen zijn. Tranga jesi jere.

Joma Winta: Belachelijke idioten die niet willen luisteren deze moeten forse boetes krijgen.

Ik denk dat wij juridische gevolgen eraan moeten koppelen, als 2 weken gevangenis, schrijft Shaam Dew.

De overheid moet nu met forse boetes komen. Dis no kang, aldus Anne Varsenburg op FB.

GFC Nieuws verneemt van een kennis van een jonge vrouw die op 9 april jarig is, dat er op die dag een groot feest staat gepland in Blauwgrond.

“De uitnodiging heb ik al gehad. Ze houden helemaal geen rekening met de eventuele verspreiding van het coronavirus. Ik heb al doorgegeven dat ik niet kom en het wordt mij erg kwalijk genomen. Via Whatsapp heb ik al kunnen concluderen dat een heleboel vrienden van mij gewoon gaan naar het feest. Het interesseert ze helemaal niets”, aldus de uitgenodigde.

Hij is van oordeel dat de autoriteiten een veel duidelijkere waarschuwing moet geven aan een ieder, dat dergelijke feestelijke samenkomsten voorlopig niet verstandig zijn.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…