fbpx
Surinamers voor Surinamers

GFC NIEUWS- De leden van Act Now Foundation, waaronder Elaine Harridat, Priscilla Abhilakh Missier en Moreno Jackson, samen met vrijwilliger Charella Jacobs, hebben de afgelopen zes weken tijd besteed aan het doneren van voedsel aan families die in verband met Covid-19 tot de meest getroffen groepen behoren.

Het project “Surinamers voor Surinamers” is geïnitieerd door een van de medeoprichters, Elaine Harridat, die voedsel wilde doneren aan slechts vijf gezinnen en daarvoor een Facebook-oproep plaatste om steun van de gemeenschap te vragen. Dit bericht werd meer dan verwacht gedeeld en heeft sindsdien een enorme positieve wending genomen in het ontvangen van donaties.

Tot eind juni heeft het team meer dan 350 gezinnen aan voedselvoorraden kunnen voorzien. De steun komt in verschillende vormen vanuit alle lagen van de Surinaamse gemeenschap en vanuit het buitenland. Ook grote bedrijven, waaronder Fernandes Bakkerij, De Molen, Subisco en De Hem, hebben veelal brood, blom en blikjeswaren gedoneerd. Verder zorgen verschillende groenteboeren ervoor dat we de gezinnen ook kunnen voorzien van een bosje groente.

Om in aanmerking te komen voor zo een pakket, mogen mensen zichzelf opgeven, door het versturen van hun gegevens en een beschrijving van hun situatie. Ook de mensen die doneren mogen een gezin opgeven waarvan zij weten dat zij zo een pakket goed kunnen gebruiken.

De behoefte is groot en omdat we niet iedereen zo een pakket kunnen aanbieden, is het belangrijk om ons een gedetailleerde beschrijving te sturen van de families. De selectie vindt plaats door middel van een screening van ons team, waarbij de situatie per gezin een belangrijke rol speelt.

“We kiezen verschillende gebieden rond Paramaribo, Commewijne, Wanica, Para en Saramacca om de impact op grote schaal te verspreiden. De verschillende situaties waarmee we dagelijks te maken hebben, zijn vaak emotioneel om naar te kijken. Meestal weten de families niet dat we ze zullen bezoeken en reageren daarom zeer verbaasd en emotioneel wanneer ze horen dat ze in aanmerking zijn gekomen voor een pakket,” wordt aangehaald.

“Op basis van de preventieve maatregelen in verband met Covid-19, vragen we de gezinnen om een stoel neer te zetten zodat het pakket afgegeven kan worden zonder enig fysiek contact. Tranen van dankbaarheid maken vaak deel uit van het proces van verstrekken van de pakketten.”

Elk pakket bevat, brood, rijst, melk, blikjeswaren, kip, eieren, worst, blom, groenten, een mondkapje en nog veel meer. “Met deze kleine daad van vrijwilligheid, zorgen we ervoor dat we de verantwoordelijkheid nemen om er te zijn voor mensen in nood. De effecten van Covid-19 zijn voor velen van ons een uitdaging, maar met de ondersteuning van de gemeenschap, zijn wij ervan overtuigd dat wij dit zullen overbruggen.”

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…