fbpx
Surinamers verbreken 2 wereldrecords – langste DJ-marathon van 10 dagen lang ‘non-stop’ met 201 DJ’s

GFC NIEUWS- Dancemuziek brengt mensen bij elkaar; dit is het moment om de impact hiervan te laten zien in deze uitdagende tijd waarin DJ’s werkloos zijn door het coronavirus.

Op donderdag 9 april om 20.00 uur is het startsein gegeven van de DJ-marathon.

De initiatiefnemers zijn de twee Surinamers, Amrish Raghosing, welke zelf ook DJ is onder de naam Dutch Hustlaz, en eigenaar van DJ School Alphen en Anthony Donner, voormalig hoofdredacteur van DJ Mag NL en Pleasure Magazine, welke als expert gezien mag worden in de dansindustrie.

Daarnaast heeft hij het grootste DJ- en danceboek van de wereld uitgegeven: Dutch DJs, waarvoor hij 300 Nederlandse DJ’s en dance-industrie professionals geïnterviewd en gefotografeerd bij ze thuis.

Anthony is ook bekend van de filmdocumentaire en de foto expositie: ‘Hoezo Suriname’ waarvoor hij 16 Nederlandse en geremigreerde Surinaamse ondernemers heeft geïnterviewd en gefotografeerd welke in Suriname hun onderneming hebben opgezet.

“Landelijk en wereldwijd zijn festivals en evenementen geannuleerd en daarnaast zijn alle horecazaken gesloten. Wij hebben een positief geluid gegeven in deze donkere dagen door verschil te maken door een grote groep DJ’s bij elkaar te brengen en ze 10 dagen lang onafgebroken muziek te laten draaien. Hiermee hebben wij het wereldrecord verbroken van de langste DJ-marathon ooit en het tweede wereldrecord verbroken om met 201 DJ’s non-stop te draaien in een periode van 240 uur. In totaal hebben meer dan 700 DJ’s zich aangemeld om mee te doen aan de DJ-marathon.”

DJ Jean begon als eerste DJ, de DJ-marathon is kwam tot zijn eind op 19 april om 20.00 uur. De DJ’s Darkraver en Dano hebben de DJ-marathon met succes beëindigd.

Er is 240 uur dagen lang dag en nacht onafgebroken muziek gedraaid door 201 DJ’s van Nederlandse bodem; van top DJ’s tot aanstormend talent, van jong tot oud en van hardstyle tot urban, techno en nog meer meer – alle verschillende dance stromingen komen aan bod.

Het evenement is geregistreerd door filmcamera’s en live uitgezonden via www.djmarathonlive.nl

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…