Surinamers verbreken 2 wereldrecords – langste DJ-marathon van 10 dagen lang ‘non-stop’ met 201 DJ’s

GFC NIEUWS- Dancemuziek brengt mensen bij elkaar; dit is het moment om de impact hiervan te laten zien in deze uitdagende tijd waarin DJ’s werkloos zijn door het coronavirus.
Op donderdag 9 april om 20.00 uur is het startsein gegeven van de DJ-marathon.
De initiatiefnemers zijn de twee Surinamers, Amrish Raghosing, welke zelf ook DJ is onder de naam Dutch Hustlaz, en eigenaar van DJ School Alphen en Anthony Donner, voormalig hoofdredacteur van DJ Mag NL en Pleasure Magazine, welke als expert gezien mag worden in de dansindustrie.
Daarnaast heeft hij het grootste DJ- en danceboek van de wereld uitgegeven: Dutch DJs, waarvoor hij 300 Nederlandse DJ’s en dance-industrie professionals geïnterviewd en gefotografeerd bij ze thuis.
Anthony is ook bekend van de filmdocumentaire en de foto expositie: ‘Hoezo Suriname’ waarvoor hij 16 Nederlandse en geremigreerde Surinaamse ondernemers heeft geïnterviewd en gefotografeerd welke in Suriname hun onderneming hebben opgezet.
“Landelijk en wereldwijd zijn festivals en evenementen geannuleerd en daarnaast zijn alle horecazaken gesloten. Wij hebben een positief geluid gegeven in deze donkere dagen door verschil te maken door een grote groep DJ’s bij elkaar te brengen en ze 10 dagen lang onafgebroken muziek te laten draaien. Hiermee hebben wij het wereldrecord verbroken van de langste DJ-marathon ooit en het tweede wereldrecord verbroken om met 201 DJ’s non-stop te draaien in een periode van 240 uur. In totaal hebben meer dan 700 DJ’s zich aangemeld om mee te doen aan de DJ-marathon.”
DJ Jean begon als eerste DJ, de DJ-marathon is kwam tot zijn eind op 19 april om 20.00 uur. De DJ’s Darkraver en Dano hebben de DJ-marathon met succes beëindigd.
Er is 240 uur dagen lang dag en nacht onafgebroken muziek gedraaid door 201 DJ’s van Nederlandse bodem; van top DJ’s tot aanstormend talent, van jong tot oud en van hardstyle tot urban, techno en nog meer meer – alle verschillende dance stromingen komen aan bod.
Het evenement is geregistreerd door filmcamera’s en live uitgezonden via www.djmarathonlive.nl

Overige berichten