Surinamers slaan massaal boodschappen in bij Best Mart na bekendmaking coronageval

GFC NIEUWS– Er is vrijdagmiddag plotsklaps sprake van een enorme drukte in supermarkt Best Mart.  Nadat het nieuws bekend werd dat het coronavirus in Suriname  is vastgesteld, zijn klanten massaal naar de winkel gegaan om boodschappen in te slaan.

“Ze kopen hele winkelwagens vol, het is enorm. Onder meer basisartikelen zoals toiletpapier, zeep, olie, rijst en dergelijke”, zegt de Best Mart eigenaar  aan GFC Nieuws. 

Volgens informatie heeft de supermarkt in het noorden van Paramaribo de prijzen van driekwart van haar producten nog niet verhoogd. De meeste andere winkels hebben in het kader van de recent verhoogde wisselkoersen, hun prijzen echter al sterk naar boven bijgesteld.

“Wellicht zijn de mensen massaal naar ons gekomen omdat wij nog de oude, lagere prijzen hanteren voor veel van onze producten”, is zijn vermoeden.

Opvallend is dat er ook veel klanten komen uit andere districten. “Ik heb gesprekken gevoerd met enkele van hen. Ze komen van heinde en verre. Sommigen wonen in Commewijne, Para en Wanica. Zij maken zich zorgen over de komende periode en slaan voor de zekerheid de belangrijkste producten in grote hoeveelheden in”, aldus de supermarkthouder.

 

 

Overige berichten