fbpx
Surinamers slaan massaal boodschappen in bij Best Mart na bekendmaking coronageval

GFC NIEUWS– Er is vrijdagmiddag plotsklaps sprake van een enorme drukte in supermarkt Best Mart.  Nadat het nieuws bekend werd dat het coronavirus in Suriname  is vastgesteld, zijn klanten massaal naar de winkel gegaan om boodschappen in te slaan.

“Ze kopen hele winkelwagens vol, het is enorm. Onder meer basisartikelen zoals toiletpapier, zeep, olie, rijst en dergelijke”, zegt de Best Mart eigenaar  aan GFC Nieuws. 

Volgens informatie heeft de supermarkt in het noorden van Paramaribo de prijzen van driekwart van haar producten nog niet verhoogd. De meeste andere winkels hebben in het kader van de recent verhoogde wisselkoersen, hun prijzen echter al sterk naar boven bijgesteld.

“Wellicht zijn de mensen massaal naar ons gekomen omdat wij nog de oude, lagere prijzen hanteren voor veel van onze producten”, is zijn vermoeden.

Opvallend is dat er ook veel klanten komen uit andere districten. “Ik heb gesprekken gevoerd met enkele van hen. Ze komen van heinde en verre. Sommigen wonen in Commewijne, Para en Wanica. Zij maken zich zorgen over de komende periode en slaan voor de zekerheid de belangrijkste producten in grote hoeveelheden in”, aldus de supermarkthouder.

 

 

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.