fbpx

Surinamers sidderen van angst om een stel ongewapende kwajongens die plunderen

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Paramaribo is zaterdag helemaal lamgelegd vanwege het verzoek van de Surinaamse regering om handelszaken zoveel mogelijk gesloten te houden. Ook marktventers moeten thuis blijven.

De straten in de hoofdstad van het Zuid – Amerikaanse land zijn opvallend leeg, de meeste mensen zijn thuis gebleven na de uit de hand gelopen demonstratie, zo verneemt GFC Lifestyle in Den Haag van inwoners.

GFC vroeg een Haagse Surinamer en een Marokkaans vriend van hem wat zij ervan vinden dat de autoriteiten hebben opgeroepen om alle winkels in Paramaribo gesloten te houden.

“Het is gewoon te belachelijk voor woorden dat men zo ernstig van slag is geraakt. Het is uiteraard vreselijk wat er is gebeurd en nooit goed te praten”.

“Maar de Surinamers daar sidderen van angst om een stel ongewapende kwajongens die hebben geplunderd. En dit wordt verder gevoed door de regering die het volgens mij allang prima vindt en de acties van deze criminelen misbruikt als afleidingsmanoeuvre”, zegt de Suri- Nederlander.

OOK INTERESSANT
Plein te Uitkijk Saramacca omgedoopt tot Bootsie Groenbastplein

De Marokkaanse makker van hem is het volledig eens met die zienswijze.

“Wij hebben recent tijdens het WK- voetbal ook veel rellen gehad vlakbij in de Schilderswijk toen mijn broeders vreselijk tekeer gingen en erg veel vernielingen aanrichtten”.

“Maar u denkt toch niet dat de hele stad Den Haag de volgende dag gesloten was? De daders daar moeten worden opgepakt en men moet overgaan tot de orde van de dag”, meent hij.

“Die regering in Paramaribo creëert alleen maar meer angst onder hun bevolking als zij zich zo laten kleineren. Zij stralen hiermee alleen maar bangheid en onzekerheid uit”, zegt de Suri- Nederlander tot slot.