fbpx

Surinamers ook opgenomen in jubileumboek Olympische Medaillewinnaars

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Cofederacion Sudamericana De Atletismo (CONSUDATLE) is een jubileumboek uitgegeven.

In deze prachtige uitgave staan ook de topatleten Letitia Vriesde en Miquel van Assen vermeld.

De IAAF bestaat uit 5 geografische regio’s waarvan CONSUDATLE de Zuid-Amerikaanse regio beslaat. Suriname maakt deel uit van dit 13 landen tellende orgaan.

Op 24 mei 2018 heeft CONSUDATLE haar 100-jarig bestaan gevierd. Ter gelegenheid hiervan is een jubileumboek uitgegeven over de Olympische Medaillewinnaars in de Atletieksport gedurende deze 100 jaar.

Dennis Mac Donald, Executive board member Consudatle en ook voorzitter van de Surinaamse Atletiek Bond, was aanwezig bij de plechtige presentatie van dit boekwerk in Brazilië.

OOK INTERESSANT
Eerste Nationale Commissie Inclusieve Arbeidsmarkt geinstalleerd

Suriname ontving uit handen van de Praeses van Consudatle, Roberto Gesta de Melo, twee exemplaren van dit uniek kunstwerk. Maandag overhandigde de voorzitter van de SAB tijdens een korte ceremonie een exemplaar aan de voorzitter van het Surinaams Olympisch Comité, Ramon Tjon-A-Fat.

Laatstgenoemde sprak zijn erkentelijkheid uit voor de schenking van dit prachtig boekwerk aan het SOC. “Wij zullen het een waardige plaats bieden in het Olympic House”, aldus Tjon-A-Fat.