fbpx

Surinamers nog onvoldoende van op de hoogte ramen open te houden ter preventie virusinfecties

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Waarschijnlijk een groot aantal personen in Suriname is niet ervan op de hoogte dat ze ramen en deuren open moeten houden in binnenruimtes waar personen bij elkaar komen om zo de kans op besmettingen met het coronavirus te reduceren.

Dat blijkt althans uit een telefonische ministeekproef onder 42 huishoudens in Paramaribo, Wanica en Nickerie die is uitgevoerd door het Internationaal VrouwenCollectief(KIVC).

Van de ondervraagden wisten maar twee personen dat goed ventileren de kans op virusbesmettingen verkleind, meldt het KIVC zaterdag aan GFC Nieuws.

Het VrouwenCollectief dat zich laat adviseren door Amerikaanse en Europese experts, is van oordeel dat de overheid ondanks alle wetenschappelijke bewijzen verzuimd om deze belangrijke informatie te geven aan de samenleving.

BEKIJK OOK
Buiten wandelen blijkt meer voordelen voor de geestelijke gezondheid te hebben dan binnen lopen

“Wij weten al langer dan anderhalf jaar dat de meeste besmettingen plaatsvinden in gesloten ruimtes waar de ramen niet open zijn”.

“Desondanks wordt deze boodschap niet goed doorgespeeld naar het volk”, aldus het verwijt van het KIVC.

Vooral met de komst van de besmettelijkere omicronvariant in combinatie met de lage vaccinatiegraad in Suriname, is het volgens het KIVC nu juist zaak om de belangrijkste preventiemaatregel beter uit te leggen aan de gemeenschap.

Het is een simpele boodschap: houdt uw ramen zo veel mogelijk open.

BEKIJK OOK: Maak de ramen open waar mensen bij elkaar komen om virusbesmettingen te reduceren