fbpx

Surinamers naar China voor speciale diplomatentraining

GFC NIEUWS- Een delegatie bestaande uit 25 personen van het ministerie van Buitenlandse Zaken en studenten van het Suriname Diplomaten Instituut (SDI) zal naar Beijing, China afreizen voor een diplomatieke training.

Het doel van deze training is om de deelnemers enkele belangrijke aspecten van de diplomatie bij te brengen alsmede kennisuitwisseling over de ontwikkeling van Suriname en China.

Daarnaast zal er op praktische wijze, door middel van veldbezoeken en presentaties, verder inhoud worden gegeven aan dit leertraject.

Voorafgaand aan het vertrek van de delegatie is er op 4 oktober een informatiesessie gehouden op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

BEKIJK OOK
Ruim euro 90.000 buitgemaakt bij gewapende overval op geldtransportvoertuig

Tijdens deze sessie heeft de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, het belang van deze training benadrukt en de relevante instructies verschaft.

Alle participanten dienen bij terugkeer een reisverslag in te dienen, alsook een goed onderbouwd artikel over een vooraf opgegeven onderwerp. Deze artikelen zullen worden gepubliceerd onder het SDI-Research Fund.

De delegatie vertrekt op 6 oktober en keert op 28 oktober terug.