fbpx

Surinamers moeten stoppen met onzinverhaal als zou avocado bloeddruk verhogen

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE – Het is totaal verkeerde informatie die al langer dan vijftig jaar circuleert binnen de Surinaamse gemeenschap.

Wie de desinformatie heeft verspreid, is niet bekend. Maar dat het tegendeel het geval is, is meer dan evident.

Veel personen zijn onterecht nog steeds in de veronderstelling dat het eten van avocado’s zou zorgen voor een stijging van de bloeddruk.

Tientallen gerandomiseerde wetenschappelijke onderzoekingen hebben echter al overduidelijk aangetoond dat dit in de verste verte niet zo is.

Het regelmatig consumeren van avocado’s heeft juist een zeer positieve invloed op de bloeddruk, de bloedvaten en het hart.

Ook Europese topexpert Jonathan Clarke adviseert avocado

Ook de Europese topexpert op het vlak van gezondheid, afslanken, verjongen en mentale gesteldheid Jonathan Clarke is een groot voorstander van het vaker eten van deze zeer gezonde vrucht.

jonathan clarke

Jonathan Clarke

Aan de GFC Nieuws gezondheidsredactie legt hij uit dat avocado’s boordevol gezonde vetten zijn die juist in staat zijn om hoge bloeddruk en het LDL- cholesterolgehalte gunstig te beïnvloeden.

BEKIJK OOK
Meerderheid Surinaamse vrouwen draagt nooit make up: 'wij zijn al mooi genoeg'

Volgens de topexpert zijn avocado’s ook rijk aan vitaminen B9 (folaat), B6, andere B- vitaminen, A, K, en E. De vrucht bevat ook kalium, magnesium en is rijk aan vezels en verschillende heilzame anti- oxidanten.

“Het is juist goed om regelmatig avocado te eten. Het is één van de meest gezonde voedingsmiddelen”, aldus Jonathan Clarke vanuit Amsterdam tegenover GFC Nieuws.

De researcher wijst er echter op dat personen met een verhoogde bloeddruk uiteraard voorzichtig moeten zijn met het strooien van te veel zout op deze gezonde vrucht.

Het zijn niet de avocado’s die de bloeddruk laten stijgen, geenszins, maar bij sommigen het overvloedige zout dat ze erop strooien.