fbpx

Surinamers moeten minder bluffen en niet denken dat ze het beter weten dan Nederlanders

INGEZONDEN- Onlangs was in het nieuws te lezen hoe een dame die werkt bij een handelsbank in Paramaribo op denigrerende wijze op haar plaats werd gezet door haar goed geschoolde neef uit Nederland die op vakantie was in Suriname.

De bankmedewerkster blufte bij haar familie dat ze heel erg slim is, zowat alles beter weet dan een ieder en niemand in het land haar wat dan ook moet komen uitleggen.

Helaas zijn er net als deze verwaande madame nog velen in Suriname die denken dat ze de wijsheid in pacht hebben en dat ook overmatig uitdragen.

Cru uitgelegd: er zijn een heleboel personen in dit land die echt erin geloven dat ze de slimste en geweldigste zijn. Bovendien stellen zij zich vreselijk arrogant op. Vooral wanneer ze een ‘zogenaamd’ hoge positie bekleden.

Maar de meeste Surinamers moeten leren om minder te bluffen en beslist niet ervan uitgaan dat ze het beter weten dan de Hollanders.

BEKIJK OOK
Vrouwen krijgen vaak complimenten over hun uiterlijk terwijl ze die niet verdienen

Het algemene en specifieke kennisniveau van een redelijk opgeleide Nederlander is namelijk veel hoger. Wij kunnen er lang en breed over discussiëren maar dat is de realiteit!

Je merkt het verschil al tussen de volksvertegenwoordigers van Suriname en Nederland.

De Surinaamse parlementariërs komen nauwelijks uit hun woorden, hebben een geringe vocabulaire, slaan veel onzin uit en zijn niet eens in staat zijn om inhoudelijk op belangrijke wereldthema’s in te gaan. Wat een groot verschil met die van Nederland!

Maar ook binnen diverse segmenten merk je al gauw het enorm kennisniveauverschil.

Het zou de arrogante Surinaamse intelligentie-elite sieren om een paar toontjes lager te zingen want zo hoogstaand zijn ze absoluut niet.

Foto ter illustratie.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud