fbpx

Surinamers moeten geen geld meer bedelen bij familie in Nederland en stoppen met klagen

INGEZONDEN- Surinamers moeten helemaal niet meer klagen wanneer de benzineprijzen en die van levensmiddelen in de supermarkten omhoog gaan.

Het heeft er namelijk alle schijn van dat de meesten van mijn landgenoten maling hebben aan al die verhogingen die worden doorgevoerd.

Ondanks er meer bij de pomp moet worden betaald, zijn de straten overvol met auto’s en wordt er massaal geld vermorst aan luxe spullen.

Wij hebben een toename van het aantal files in Paramaribo. Elk jaar lijken die qua lengte toe te nemen.

En als u denkt dat het in de avonduren gaat om autobestuurders die voor hun werk noodzakelijkerwijs van A naar B rijden, dan heeft u het helemaal mis.

Ik durf te stellen dat zo’n 90 procent in de avonduren uit verveling rondjes aan het rijden is in de binnenstad en omgeving Torarica. Gezellig toeren dus.

Er lijkt wel geld genoeg te zijn om de tank steeds bij te vullen.

Ook het aantal auto’s in de rijen van de verschillende drive thru restaurants wordt met de dag groter.

Iets wat ik in steden met miljoenen inwoners nog nooit heb gezien. Ook voor het  vol eten van hun maagje met fast food schijnt er dus ruim voldoende geld beschikbaar te zijn.

Ook in de supermarkten schrik ik hoeveel geld de gemiddelde klant uitgeeft aan rommeleten. De winkelkarren zitten vol met peperdure buitenlandse ice cream, dranken, koeken en chips.

Zelfs flessen water worden groot ingekocht, terwijl er drinkwater dat wel 500 keer goedkoper is uit de kraan stroomt.

HEB JE TE VEEL GEGETEN? NEEM 1 THEELEPEL LEPTOZ GEMBERSLANK 5X GECONCENTREERD IN VOOR EEN KRACHTIGE VETVERBRANDING

Om het maar niet te hebben over de dure smartphones waarmee deze zielen in hun broekzak lopen. De duurste modellen worden aangeschaft en steeds vernieuwd, alleen maar om de show te stelen. En dat ook nog bij hun kinderen die zich nog niet eens tiener mogen noemen.

BEKIJK OOK
Vrouwen krijgen vaak complimenten over hun uiterlijk terwijl ze die niet verdienen

Het zijn vaak deze mensen die lopen te klagen wanneer de prijzen omhoog gaan en vervolgens geld bedelen bij familieleden in Nederland.

Van vrienden in Nederland krijg ik vaak apps doorgestuurd waarin te lezen is hoe mensen in Suriname hun familie daar bedelen om geld en pakketten voor hen te sturen.

Zonder schaamte overdrijven ze over de volgens hen moeilijke omstandigheden waarin ze in Suriname verkeren.

Houden ze er dan geen rekening mee dat onze mensen in Nederland erg hard moeten werken voor hun geld? Dat zij ook hoge kosten daar hebben? Dit is gewoon een vorm van misbruik!

Uiteindelijk hebben de meeste Surinamers maling aan hogere prijzen, ze geven geld uit als water en weten totaal niet te budgetteren, prioriteiten te stellen. Het leven gaat bij hen gewoon door, zo ook hun hoge levensstandaard.

Het zijn tenslotte de daadwerkelijk arme burgers van Suriname die het te verduren hebben. Met deze groep heb ik wel te doen.

De geldverslindende massa ligt echter niet wakker van een paar SRD’s per liter meer of minder betalen bij het pompstation of voor spullen in de supermarkt.

R. Pinas 

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]