fbpx

Surinamers met geldzorgen en schulden moeten geen dure verjaardagsfeesten vieren

INGEZONDEN- Dat de dag waarop men herdenkt dat men geboren is, de verjaardag, bijzonder is voor veel personen, is heel goed te begrijpen.

Net zo, dat men in dit verband een groot verjaardagsfeest organiseert. Het is immers een speciale dag die niet zomaar voorbij hoeft te gaan.

Maar waar geen enkel begrip voor kan worden opgebracht is dat er in Suriname mensen rondlopen die koste wat het kost deze dag groots willen vieren, ondanks ze niet over voldoende geld beschikken.

Er zijn mannen en vrouwen die zelfs torenhoge geldschulden hebben bij familie of vrienden die ze niet aflossen. Maar wanneer ze jarig zijn geven ze wel een feest dat in veel gevallen wel tienduizenden Surinaamse dollars kost.

Om hun schulden af te lossen is er geen geld, maar wel voor een party waarbij honderden feestgangers worden uitgenodigd.

Ik ken zelfs een dame hier in Paramaribo die bij vier van mijn vrienden geld heeft geleend dat ze nooit heeft terug betaald. Zij komt altijd met smoesjes dat ze niet genoeg poen heeft om hen terug te betalen.

BEKIJK OOK
Jaloezie onderling neemt toe: maar als je vriendin ernstig ziek is ben je ook niet jaloers op haar

Maar onlangs had ze wel een gigantisch feest georganiseerd waarbij er zelfs een muziekband en catering was ingehuurd en de peperdure sterke drank er rijkelijk vloeide.

Surinamers met geldzorgen en schulden bij particulieren zouden geen dure verjaardagsfeesten moeten vieren. Een klein zitje met enkele vrienden en vriendinnen kan al volstaan.

Het is schaamteloos om zoveel geld uit te geven aan het feesten, terwijl je anderen hun zuurverdiende geld dat ze aan je hebben geleend niet wil terugbetalen.

Foto ter illustratie.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud