fbpx

Srananman, un’ go tek’ a spoiti!

INGEZONDEN– Ik ben geen mediapersoon, maar vanwege de Covid-19-situatie in Suriname voel ik mij geroepen mij tot de samenleving te richten ter motivatie.

Ik keek naar beelden die mij via de app zijn doorgestuurd en zag steeds een enorme drukte bij de vaccinatielocaties, wat mij goed stemde. Eindelijk dringt het door tot mijn broeders en zusters in Suriname door dat Covid-19 geen grap is.

Nadat twee van mijn familieleden zaterdagmorgen terugkwamen van hun eerste vaccinatieprik, viel het ze ook duidelijk op dat tussen de honderden mensen er maar enkelen waren die op ons lijken. Wij zijn gemengd en stammen af van het creoolse ras mix het Inheemse ras.

Zondagavond kreeg ik foto’s van mensen onder infuus, liggend op banken. Via een kennis kreeg ik te horen dat het om mensen in een ziekenhuis in Suriname gaat. Heel verdrietig bekeek ik de foto’s.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Wij Surinamers moeten de Hollanders zeer dankbaar zijn, zonder hen waren we nergens

Surinamers en in het bijzonder de groep die nog twijfelt, wil ik zeggen: laat je niet afschrikken door alle negatieve berichtgevingen via social media en door mensen die niks anders te doen hebben.

Indien u advies nodig heeft, schroom niet om met uw arts te praten. Denk aan uw gezondheid en aan uw omgeving. Met uw omgeving bedoel ik uw familie, collega’s, vrienden en kennissen.

Wilt u sterven en uw geliefden achterlaten? Als geen ander weet ik dat wanneer iemand van ons komt te overlijden, we hem/ haar vaak groots de laatste eer willen bewijzen. Bent u al ready daarvoor? In deze tijd, waarin de economie instabiel is?

Wilt u niet graag terug naar de periode voor maart 2020, toen we nog vrij konden socializen? Wilt u niet dat de scholen weer opengaan en dat onze kinderen weer volop onderwijs genieten?

OOK INTERESSANT
Wegomlegging in verband met krijgsraadzitting vandaag

Wilt u niet gezellig gaan shoppen in Kirpalani of Lucky Store? Wilt u niet dat we op de zaterdagavond weer gezellig kunnen uitrijden naar Blauwgrond voor een etentje? Wilt u niet terug naar de periode waar we mekaar een stevige brasa konden geven zonder eventueel gevaar. Mist u dat niet?

BEKIJK OOK MEER GFC  NIEUWS: Je kunt liever wel dan niet gevaccineerd zijn, zegt VrouwenCollectief

En ja, ik heb mijn eerste prik al gehad en ga binnenkort voor mijn tweede. Mijn zwageres zei: ‘Je hebt een chip in je lichaam toegediend gehad’. Mijn vriendin zei: ‘nu kan staal aan je schouder plakken’. Een vriend zei: ‘Mi ne kis Covid, me dring bita’. Allemaal informatie die de mensen via social media tot zich hebben genomen.

Covid-19 maakt geen onderscheid tussen ras, geloof, sekse en sociale status. Ik heb mij ook tegoed gedaan aan de Super Fever Medicine van meneer May, maar ik heb mij normaal laten vaccineren.

Met alle respect voor uw cultuur, traditie en geloof zeg ik: “Surinamers, lever je bijdrage en laat je vaccineren. Help Covid-19 de kop in te drukken. Wees niet emotioneel, maar bekijk zaken rationeel. Voor zo’n mooi land als Suriname moeten we nu meer dan ooit samen bundelen in de strijd tegen Covid-19.

Srananman un’ go tek’ a spoiti!

Y.Blijd, B.SMW

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]