Surinamers kunnen niet goed lezen, schrijven…..nadenken

Het is jammer om steeds te concluderen dat wij Surinamers weigeren ons beter te ontwikkelen. Ik benadruk direct dat ik generaliseer, omdat het om de overgrote meerderheid Surinamers gaat doe ik dat maar. Wij kiezen er liever voor het internet te gebruiken voor onzinnigheden, in plaats van educatieve doeleinden.

Op het internet is er enorm veel bruikbare informatie te vinden. Je kan je verdiepen in talrijke interessante materie. Hiermee kan je als individu, je algemene en specifieke ontwikkeling op een veel hoger niveau tillen.

Maar neen, de overgrote meerderheid kiest ervoor om zich vooral bezig te houden met absurde, nee, vreselijk absurde reacties te plaatsen op sociale media.

Als ik de reacties op sommige berichten lees, op bijvoorbeeld de Facebook pagina van GFC Nieuws, dan huiver ik. De domheid en het laag niveau straalt er direct vanaf!  Evident is dat de meerderheid moeite heeft met lezen. Dan bedoel ik: begrijpen wat je leest, dus de juiste interpretatie geven aan de inhoud. Sommige informatie is namelijk niet multi-interpretabel.

Ik kan helaas niet anders concluderen dat deze personen of oerdom zijn of niet begrijpend kunnen lezen.

Zo stond er recent een interessant bericht op GFC Nieuws waarin president Bouterse aanhaalt dat er sprake is van een neergaande inflatie en economische groei. Dat zegt de president op basis van harde cijfers die afkomstig zijn van het ABS. Dat is een uitspraak die gebaseerd is op cijfers. De reacties die vervolgens worden gegeven zijn inhoudelijk zo achterlijk en van een laag niveau! Niet 1 positieve suggestie, alleen maar onzinkritiek!

Ook reacties op andere Facebook pagina’s aangaande diverse thema’s  illustreren helaas het schandalig laag denk- en kennisniveau van de gemiddelde Surinamer. Driekwart van de reacties zijn inhoudelijk klinkklare onzin gebaseerd op onwetendheid! Heb jij eigenlijk wel het recht je mening te geven als je inhoudelijk totaal geen weet hebt? Je maakt jezelf enorm belachelijk als je dat doet!

Hoe in vredesnaam willen wij Suriname naar een hoger niveau tillen als het volk niet eens de neiging heeft zich beter te ontwikkelen? Als de overgrote meerderheid zo onwetend is, zo bekrompen denkt, niet begrijpend kan lezen en schrijven, niet met goede voorstellen kan komen, zich niet wenst te verdiepen in diverse belangrijke materie.

Geen enkele president, hoe goed zijn intenties ook zijn, kan zo in dit land economische groei en positieve ontwikkelingen bewerkstelligen. Met een onwetend, onderontwikkeld volk komt een land namelijk nooit goed vooruit!

T. Pinas 

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Lees hier onze voorwaarden; de volledige tekst van de disclaimer leest u hier.
Artikel plaatsen? Misschien zijn deze tips handig voor u!

Overige berichten