Surinamers kunnen na een jaar Curaçao weer bezoeken

GFC NIEUWSREDACTIE- De Curaçao Tourist Board (CTB) maakt bekend dat Fly Allways ingaande 16 juli de wekelijkse commerciële vluchten van- en naar Curaçao hervat.

Deze vluchten zullen uitgevoerd worden op de vrijdagen. De vertrektijd vanuit Paramaribo is vastgesteld op 09:30, en zal om 11.00 uur arriveren op het eiland.

Na langer dan een jaar verstoken te zijn geweest Curaçao te bezoeken, hebben de ingezetenen van Suriname via Fly Allways de mogelijkheid het eiland aan te doen.

Daarbij gelden de volgende regels, gekoppeld aan de reis:

Reizen vanuit Suriname:

1. Alleen volledige gevaccineerde personen mogen reizen vanuit Suriname, nadat zij hun 2e vaccinatie 14 dagen voor de afreisdatum hebben ontvangen. Zij hebben geen speciale toestemming nodig.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Singapore stopt met het tellen van Covid-gevallen en behandelt virus ‘als de griep’

2. Zij die deels gevaccineerd of niet-gevaccineerd zijn mogen alleen afreizen indien zij repatriëren of een essentieel doel hebben. Zij moeten afreistoestemming hebben van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (MBIBIS) in Suriname, via [email protected]

3. Alle reizigers moeten zich houden aan regels die gelden op het eiland.

Suriname behoort op dit moment tot een van de zeer hoge risicolanden. Om te kunnen reizen naar Curaçao dienen reizigers de volgende vier stappen te volgen:

1. De digitale immigratie card online compleet online invullen vóór vertrek.

2. Vul de Passenger Locator Card (PLC) digitaal in 48 uren voor vertrek en neem een uitgeprint bewijsstuk mee.

3. Elke bezoeker die Curaçao binnenkomt, moet een negatief resultaat van een gecertificeerde COVID-19 PCR-test laten zien en een gedrukt bewijsstuk bij zich hebben. U moet voor vertrek de negatieve testresultaten van de COVID-19 PCR-test uploaden op dicardcuracao.com.

4. Alle passagiers die vanuit Suriname vertrekken, moeten op de 3e dag op Curaçao een antigeentest ondergaan in een lokaal laboratorium. De reservering en betaling van de 3e dag antigeentest is onderdeel van het PLC-proces en deze zal vooraf bij het invullen van de PLC betaald moeten worden.

Voor meer informatie kunen reizigers terecht op www.dicardcuraco.com

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten