fbpx

Surinamers kunnen duizenden dollars besparen door te stoppen met het drinken van frisdrank

GFC LIFESTYLEREDACTIE- “Veel personen die wonen in Suriname zouden duizenden Surinaamse dollars per maand kunnen besparen door te stoppen met het kopen van rotzooivoeding en drank”.

“De meeste mensen kopen ondanks ze beweren niet over voldoende geld te beschikken toch dagelijks grote hoeveelheden flessen frisdranken zoals cola en Fanta en combineren die met peperdure belegde broodjes of porties eten uit restaurants”.

“Er is nota bene een groep die het ook niet kan nalaten om elke dag blikjes bier naar binnen te werken. Ook het aanschaffen van chips, koek, taart en allerhande andere ziekmakende rotzooi kost handenvol geld”, zegt de auteur en criticus R. Pinas aan de lifestyleredactie van GFC in Den Haag.

Naar zijn zeggen zijn dat allemaal nodeloze uitgaven.

“Men klaagt dat ze geen geld hebben maar vreten en drinken zich wel vol met allerhande dure rommel”.

“Elk mens in Suriname kan gewoon water drinken uit de kraan, ook niet uit flesjes want die kosten je honderd keer meer geld”.

“En al die ziekmakende frisdranken zijn nodeloze uitgaven die je overigens bij regelmatige consumptie veel eerder naar je graf brengen”.

OOK INTERESSANT
Langdurig luieren in combinatie met te weinig bewegen maakt ongelukkig

Hij adviseert degenen die steeds klagen dat ze te weinig geld hebben om liever een goede thermos of desnoods glazen fles aan te schaffen, deze met kraanwater te vullen en mee te nemen wanneer ze de straat op gaan.

“En ook voor wat betreft het eten gaat het helemaal verkeerd in dit land. Een normaal mens heeft voldoende aan 2 tot 3 maaltijden per dag. Maar men eet zich hier in dit land helemaal kapot”.

“De voedselinname kan in hoofdlijnen bestaan uit vlees, vis, kip, groenten, fruit, eventueel een paar schepjes zilvervliesrijst, een handvol nootjes en een glaasje witte yoghurt”, weet hij zeker.

“Iemand die in staat is om elke dag frisdranken, bier, chips en eten op straat te kopen hoeft niet te komen klagen bij mij dat zij het in financieel opzicht zwaar hebben. Ga die onzin maar aan een ander wijs maken”, aldus de criticus.