fbpx

Surinamers krijgen onjuiste informatie van Nederland over coronabesmettingen waardoor de plaag voortduurt

INGEZONDEN- Wij Surinamers krijgen niet de juiste informatie van Nederlandse gezondheidsinstanties over de wijze waarop wij de besmettingen met het coronavirus het beste kunnen terugdringen. Er raken daardoor onnodig veel meer mensen in ons land besmet met het virus, met als gevolg dat het aantal doden toeneemt en de economie verder wordt ontwricht.

Tomba advertentie | GFC NieuwsOok worden er verstrekkende vrijheidsbeperkingen opgelegd die geen enkel voordeel met zich meebrengen. Integendeel raken sommige mensen gefrustreerd door de gedwongen gijzelingen thuis.

De mensen thuis gegijzeld houden in de avond, nacht en in het weekend helpt nauwelijks. Waarom? De dagen ervoor en erna is er juist een toename van menselijke contactinteracties.

Een lockdown zou pas goed effect hebben indien zoveel mogelijk mensen twee weken van elkaar afgezonderd worden en alle besmette gevallen goed worden geïsoleerd.

Suriname volgt de allang achterhaalde instructies van Nederland op, zonder goed verder te kijken naar de nieuwe ontwikkelingen die zich afspelen op het vlak van coronabesmettingen.

Al maanden wordt er onderling gekibbeld tussen wetenschappers over het wel of niet besmet kunnen raken door microdruppels van, met het coronavirus besmette personen.

Het Nederlandse RIVM en de WHO lijken maar niet toe te willen geven dat ze het al die tijd verkeerd hebben gehad en weigeren vooralsnog de corona instructies te veranderen. Maar dat zal op een gegeven moment wel moeten komen, nadat nog meer miljoenen besmet raken.

Suriname zou er goed aan doen om nu al een andere lijn te volgen, in het belang van ons allen. Luister naar andere kenners en wacht niet langer!

Het heeft weinig zin om het land steeds in een beperkte lockdown te plaatsen, omdat die simpelweg niet goed werkt. Als je eenmaal een lockdown doorvoert, doe het dan wel direct goed! Maar dat lijkt niet haalbaar. Daarom kan de regering liever de nadruk leggen op het onderstaande.

BEKIJK OOK
TCT roept op tot bewustwording toerismesector

DE NADRUK LEGGEN OP 3 MAATREGELEN

1.Suriname heeft een warm klimaat. Daarom maken veel kantoren, bedrijven en ook gezinnen gebruik van een aircosysteem. Het gevolg is dat er veel mensen verblijven in een gesloten ruimte die niet goed wordt geventileerd omdat de ramen gesloten worden.

Kenners zijn er nu van overtuigd dat het coronavirus vele uren in deze ruimtes kan blijven zweven, indien een besmet persoon daar is, of is geweest. Het virus komt al in zeer kleine druppels vrij als zo’n persoon praat of ademt, nog veel meer wanneer hij of zij gaat hoesten of niezen.

Het virus kan in de lucht veel meters uren verder blijven zweven. Indien u in die ruimte bent, is de kans dus erg groot dat u het coronavirus inademt en zo besmet raakt.

De overheid zou er dus goed aan doen om de gemeenschap hierover beter  te informeren en de maatregelen daarop te baseren. Een belangrijke bevel dat de regering kan geven is het verplichten de ramen open te houden op plekken waar meerdere mensen bij elkaar komen zodat er een betere ventilatie is.

2. Het 2 meter afstand bewaren van anderen.

3. Het gebruik van mondkapjes op risicoplekken. 

R. Pinas

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.