Surinamers in ons land vinden veel beter betaalde job bij Nederlandse werkgevers

GFC NIEUWSREDACTIE- Er is sprake van een toename van personen in Suriname die via de Nederlandse vacaturewebsite Opulenz.nl op zoek zijn naar een veel beter betaalde baan en die ook vinden.

Opulenz.nl is een Nederlandse non-profitwebsite (gratis) die als intermediair zorgt voor een snelle match tussen werkzoekenden en werkgevers in Nederland, België, Suriname en op Aruba en Curaçao.

De uitbetaling moet bij veel landgenoten bij voorkeur geschieden in euro’s. Maar als dat niet mogelijk is, moet het salaris in ieder geval hoger zijn dan het gemiddelde loon dat in ons land in SRD’s wordt uitbetaald.

Intussen zijn er al verschillende personen in Suriname in contact gebracht met Nederlandse en Belgische bedrijven die online werk hebben aangeboden aan mensen in onder meer Paramaribo. De werknemers kunnen vanuit hun eigen huis in Suriname werken.

Een vacatureconsulente van Opulenz.nl vertelt vanuit Nederland aan GFC Nieuws dat een ruim aantal bedrijven in haar land en buurland kiezen voor personen uit Suriname om online verschillende administratieve taken uit te voeren.

De reden zou onder meer zijn dat het veel goedkoper is voor buitenlandse bedrijven om bepaalde werkzaamheden uit te besteden, vooral omdat Surinaamse werknemers dikwijls akkoord gaan met veel lagere lonen.

Volgens informatie zijn er ook een ruim aantal onderwijzers in Suriname die via Opulenz.nl in contact wensen te komen met scholen in Nederland en België.

Deze onderwijsgevenden proberen zo een nieuwe baan en een beter leven in Europa te krijgen.

Volgens Opulenz.nl zijn er ook vacatures beschikbaar bij werkgevers in Suriname die bereid zijn een relatief hoger loon in SRD’s te betalen. Ook voor deze beter betaalde jobs in Suriname bestaat er veel animo.

Overige berichten