fbpx

Surinamers gaan net als in Nederland ook pedofielen in de val lokken en in elkaar timmeren

GFC NIEUWS ONDERZOEKSREDACTIE- Een groep van drie jongemannen uit Paramaribo is voornemens om pedofielen in Suriname via internet in de val te lokken en ze vervolgens volledig in elkaar te slaan.

Ze willen dezelfde werkwijze toepassen als de pedojagers in Nederland die recentelijk vaker in het nieuws zijn geweest. De afgelopen maanden zijn in Holland naar schatting al meer dan 250 pedofiele mannen in de val gelokt met nep datingafspraakjes op rustige plekken en vervolgens hardhandig in elkaar getimmerd. Zie ook dit bericht.

Deze maand werd daarbij een 73- jarige man zodanig in elkaar geslagen, dat hij kort daarna door hersenletsel kwam te overlijden.

“Wij gaan dat nu ook in Suriname doen, maar zullen geen mensen vermoorden. De pedofielen zullen gelokt worden met fake accounts van jonge meisjes en jongens. Als de pedofielen erin trappen en op de afgesproken plekken komen in de veronderstelling zijn dat ze een minderjarige zullen zien, krijgen ze een verassing. Een flink pak slaag”, zegt het drietal dat volledige anonimiteit eist van GFC Nieuws.

BEKIJK OOK
Sabakuproject grote beerput, Santokhi moet ingrijpen!

De autoriteiten in Nederland hebben juist vorige week een oproep gedaan aan pedojagers om het recht niet in eigen handen te nemen. Dit soort zaken moet aan de politie worden overgelaten, zo wordt gesteld.

Het in de val lokken van pedofielen via het internet is niet nieuw. Zo gebruikt de FBI in de Verenigde Staten van Amerika al jaren fake accounts met speciaal op de computer gemaakte bewegende en sprekende meisjes en jongens, die sprekend op echte mensen lijken. Heel bekend is Sweetie (FOTO), een virtueel klein meisje dat al duizenden pedofielen in de val heeft gelokt en achter de tralies heeft helpen belanden.