Surinamers ergeren zich kapot aan hoge prijzen: de situatie wordt steeds hopelozer

GFC NIEUWSREDACTIE- Mogelijk een groot percentage mensen in Suriname ergert zich in hoge mate aan de steeds verder oplopende prijzen van levensmiddelen, nutsvoorzieningen en andere diensten.

Een merendeel ervaart de huidige prijzensituatie in het land als hopeloos en gaat ervan uit dat er ondanks gedane beloften door de regering, voorlopig nog geen einde komt aan het verder verliezen van koopkracht.

Integendeel houdt men voor het komende jaar rekening met steeds hogere prijzen en een reductie van het besteedbaar inkomen.

Dat laat het KIVC zaterdag in een verklaring aan GFC Nieuws weten.

BEKIJK OOKSNEL BUIKVET VERWIJDEREN MET KGL- AFSLANKBEHANDELING

Het VrouwenCollectief zegt deze voorzichtige conclusie te trekken op basis van verschillende gesprekken die de afgelopen week zijn gevoerd met tientallen middenklasse gezinnen.

Er is volgens het VrouwenCollectief onbetwistbaar sprake van toenemende ontevredenheid en een gebrek aan hoop op merkbare verbeteringen.

Het vertrouwen in de regering brokkelt af.

“Uit onze ministeekproef blijkt dat er ontzettend veel boosheid is onder de bevolking”.

“Vooral de hoge prijzen in de winkels voor levensmiddelen zorgt voor opmerkelijk veel ergernis”, zegt Jennifer Atmo van het VrouwenCollectief aan GFC.

“Evident is ook dat er weinig vertrouwen is in de beloften die zijn gedaan door beleidsmakers. Geen van de ondervraagden denkt dat het bestedingsvermogen in 2022  zal verbeteren”.

“Men beschrijft de huidige toestand op het prijzenvlak, maar ook die op middellagentermijn als rampzalig”, aldus het KIVC.