Surinamers die zich niet aan coronaregels houden zijn potentiële moordenaars

GFC NIEUWSREDACTIE- Een arts in Suriname die liever anoniem wil blijven zegt aan GFC Nieuws dat personen in ons land die zich doelbewust niet houden aan de coronaregels in feite potentiële moordenaars zijn. Ze hebben bloed aan hun handen!

“Door dit asociaal en eigenlijk moorddadig gedrag gaan sommigen dood en anderen balanceren op de rand van de dood”, is zijn mening.

Wij hebben volgens hem in Suriname een nog ernstiger probleem indien de Britse variant van het coronavirus zich ook hier gaat verspreiden. Het is evident dat onze gezondheidszorg dat beslist niet aankan.

Hij benadrukt dat wij qua gezondheidszorg absoluut niet op het niveau zijn van bijvoorbeeld Engeland, waar er nu in de hoofdstad London sprake is van een medische noodtoestand. Het aantal zieken en doden neemt dagelijks toe en artsen en verpleegkundigen kunnen het daar niet meer aan.

“Als men het daar in London al niet aankan, wat zou er in ons land gebeuren indien de Britse variant voet aan wal bij ons zet? Vooral met de minimale capaciteit die wij hebben?”, vraagt hij zich af.

In Nederland maken beleidsmakers zich grote zorgen over de Britse virusvariant.

Aan de NOS zegt de Nederlandse minister voor Medische Zorg dat zij zich zorgen maakt over de situatie in Engeland. “Dat is echt vreselijk om te zien, voor de mensen die daar in de ziekenhuizen liggen, voor hun dierbaren en de mensen die daar werken.”

Gezondheidsexperts zeggen aan GFC Nieuws dat Suriname er alles aan moet doen om besmettingen te reduceren. Er zijn nog te veel mensen die de coronaregels aan hun laars lappen en zorgen voor verspreiding van het virus.

Intussen verspreidt het Britse virus zich steeds verder. Verschillende media laten weten dat een man die vanuit Schiphol, Nederland, was afgereisd naar Mexico, het gemuteerde virus daar heeft binnengebracht. 

Foto: fotografierende