fbpx
Winkels nog vol mensen in tijd van dodelijke coronauitbraak

GFC NIEUWS- “Het is gewoon schandalig wat er in Suriname gebeurt! Men begrijpt het helemaal niet of het interesseert ze helemaal geen donder! Zijn mensen zo egoïstisch, zo vreselijk koppig? Zijn ze verkeerd geïnformeerd of heeft het allemaal te maken met totale onwetendheid? Ik erger mij in ieder geval enorm hieraan”, zegt een kritische burger die liever anoniem wil blijven tegen GFC Nieuws.

De vrouw stoort zich extreem mateloos aan het gedrag van velen binnen de Surinaamse samenleving.

“In een tijd waarin wij te maken hebben met de uitbraak van een dodelijk virus dat binnen korte tijd velen van ons hier de dood in zou kunnen jagen, het land totaal kan ruïneren en in collectief overlijdensverdriet kan dompelen, negeren deze mensen alle dringende adviezen die worden gegeven. En ook de overheid laat dat toe alsof er helemaal niets aan de hand is”, is het ernstig verwijt.

“Het is dweilen met de kraan open en helemaal onbegrijpelijk voor mij! Aan de ene kant sluit de overheid de markten en lijden de hardwerkende marktverkopers enorme verliezen. Het doel is heel goed, want wij willen niet veel mensen bij elkaar om besmettingen met het coronavirus te reduceren”.

“Maar je laat wel toe dat dezelfde of een deel van de mensen die naar de markt zouden gaan, in grote getallen massaal gaan naar de bekende grote supermarkten, nota bene in een gesloten ruimte dicht op elkaar! Dus wij verplaatsen de massamensen van de markt richting de grote gesloten winkels in een poging de verspreiding van het virus in te dammen?”

De vrouw is van oordeel dat er zo snel als mogelijk een veel strenger beleid moet worden gevoerd.

“Er zullen zo snel als mogelijk strengere maatregelen getroffen moeten worden. In principe zou een ieder verplicht, met uitzondering van personen die vitale beroepen uitvoeren, thuis moeten blijven. Heel veel zou direct stilgelegd moeten worden door de regering! Daarvoor is het nog net niet te laat. Als wij dat niet doen zullen wij er heel veel spijt van krijgen”.

“Het risico voor verdere verspreiding van het dodelijke virus is veel te groot en de gevolgen zouden rampzalig zijn voor ons land. Halve maatregelen werken niet. Ook het verplaatsen van het probleem is zinloos”, zegt ze mopperend.

 

 

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…