Winkels nog vol mensen in tijd van dodelijke coronauitbraak

GFC NIEUWS- “Het is gewoon schandalig wat er in Suriname gebeurt! Men begrijpt het helemaal niet of het interesseert ze helemaal geen donder! Zijn mensen zo egoïstisch, zo vreselijk koppig? Zijn ze verkeerd geïnformeerd of heeft het allemaal te maken met totale onwetendheid? Ik erger mij in ieder geval enorm hieraan”, zegt een kritische burger die liever anoniem wil blijven tegen GFC Nieuws.

De vrouw stoort zich extreem mateloos aan het gedrag van velen binnen de Surinaamse samenleving.

“In een tijd waarin wij te maken hebben met de uitbraak van een dodelijk virus dat binnen korte tijd velen van ons hier de dood in zou kunnen jagen, het land totaal kan ruïneren en in collectief overlijdensverdriet kan dompelen, negeren deze mensen alle dringende adviezen die worden gegeven. En ook de overheid laat dat toe alsof er helemaal niets aan de hand is”, is het ernstig verwijt.

“Het is dweilen met de kraan open en helemaal onbegrijpelijk voor mij! Aan de ene kant sluit de overheid de markten en lijden de hardwerkende marktverkopers enorme verliezen. Het doel is heel goed, want wij willen niet veel mensen bij elkaar om besmettingen met het coronavirus te reduceren”.

“Maar je laat wel toe dat dezelfde of een deel van de mensen die naar de markt zouden gaan, in grote getallen massaal gaan naar de bekende grote supermarkten, nota bene in een gesloten ruimte dicht op elkaar! Dus wij verplaatsen de massamensen van de markt richting de grote gesloten winkels in een poging de verspreiding van het virus in te dammen?”

De vrouw is van oordeel dat er zo snel als mogelijk een veel strenger beleid moet worden gevoerd.

“Er zullen zo snel als mogelijk strengere maatregelen getroffen moeten worden. In principe zou een ieder verplicht, met uitzondering van personen die vitale beroepen uitvoeren, thuis moeten blijven. Heel veel zou direct stilgelegd moeten worden door de regering! Daarvoor is het nog net niet te laat. Als wij dat niet doen zullen wij er heel veel spijt van krijgen”.

“Het risico voor verdere verspreiding van het dodelijke virus is veel te groot en de gevolgen zouden rampzalig zijn voor ons land. Halve maatregelen werken niet. Ook het verplaatsen van het probleem is zinloos”, zegt ze mopperend.