fbpx

Suriname zal worden ondersteund in acties tegen illegale visserij

GFC NIEUWS- In het kader van het tegengaan van illegale visserij om de veiligheidsnormen op zee en als havenstaat te verbeteren, zijn er zaken geconstateerd die om een gedegen oplossing vragen.

Minister Rabin Parmessar die zich bevindt op de ministeriële conferentie over de veiligheid van vissersvaartuigen en illegale, ongemelde en ongestructureerde visserij, heeft het initiatief genomen om het geconstateerde te bespreken en ondersteuning te zoeken bij de IMO.

De bewindsman heeft onder andere een gesprek gevoerd met de Director Technical Cooperation van de Internationale Maritieme Organisatie, IMO, Juvenal Shiunde.

Shiunde gaf na de uiteenzetting van minister Parmessar, gelijk aan dat de IMO het probleem van het illegaal vissen samen met het ministerie van LVV zal aanpakken.

IMO zal een consultant aantrekken, die een assessment zal maken en een eindrapport zal uitbrengen. Aan de hand van dit eindrapport zal de strategie worden bepaald voor het aanpakken van de geconstateerde problemen. De consultant zal de werkzaamheden uitvoeren op kosten van de IMO.

BEKIJK OOK
Stille loop en petitie om aandacht te vragen voor kindermisbruik- en handeling

“Het is een kwestie van tijd om de assistentie van de IMO per brief aan te vragen door het ministerie met daarin de aangehaalde aandachtspunten.
De directeur van de Maritieme Organisatie is al gestart met het voeren van interne gesprekken aldaar. Wij werken eraan om de aanvraag zo spoedig mogelijk te verzenden, zodat gestart kan worden. De IMO is een organisatie die snel handelt en daar moeten wij goed gebruik van maken”, aldus minister Parmessar in een gesprek met de afdeling Public Relations & Communicatie van LVV.