fbpx




Suriname zal worden ondersteund in acties tegen illegale visserij

GFC NIEUWS- In het kader van het tegengaan van illegale visserij om de veiligheidsnormen op zee en als havenstaat te verbeteren, zijn er zaken geconstateerd die om een gedegen oplossing vragen.

Minister Rabin Parmessar die zich bevindt op de ministeriële conferentie over de veiligheid van vissersvaartuigen en illegale, ongemelde en ongestructureerde visserij, heeft het initiatief genomen om het geconstateerde te bespreken en ondersteuning te zoeken bij de IMO.

De bewindsman heeft onder andere een gesprek gevoerd met de Director Technical Cooperation van de Internationale Maritieme Organisatie, IMO, Juvenal Shiunde.

Shiunde gaf na de uiteenzetting van minister Parmessar, gelijk aan dat de IMO het probleem van het illegaal vissen samen met het ministerie van LVV zal aanpakken.

IMO zal een consultant aantrekken, die een assessment zal maken en een eindrapport zal uitbrengen. Aan de hand van dit eindrapport zal de strategie worden bepaald voor het aanpakken van de geconstateerde problemen. De consultant zal de werkzaamheden uitvoeren op kosten van de IMO.

“Het is een kwestie van tijd om de assistentie van de IMO per brief aan te vragen door het ministerie met daarin de aangehaalde aandachtspunten.
De directeur van de Maritieme Organisatie is al gestart met het voeren van interne gesprekken aldaar. Wij werken eraan om de aanvraag zo spoedig mogelijk te verzenden, zodat gestart kan worden. De IMO is een organisatie die snel handelt en daar moeten wij goed gebruik van maken”, aldus minister Parmessar in een gesprek met de afdeling Public Relations & Communicatie van LVV.

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…