fbpx
Suriname zal nog lang in de wurggreep van coronavirus blijven, ontwrichting samenleving duurt voort

GFC NIEUWS- GEZONDHEIDSREDACTIE: door P. Peterson, Ph.D- Mensen die in Suriname wonen moeten rekening houden met een langdurige ontwrichting van de samenleving. Het coronavirus noopt de gezondheidsautoriteiten in ons land tot het nemen van strenge ongekende maatregelen die nog veel maanden en hoogstwaarschijnlijk langer in beslag zullen nemen.

Dat is de verwachting van veel gezondheidsexperts.

Indien er op korte termijn geen vaccin of medicijn wordt ontwikkeld, rest er niets anders dan draconische maatregelen te treffen om de verspreiding van het potentieel dodelijk virus de kop in te drukken. Ons land is met de nu al fragiele gezondheidszorg niet in staat om een enorme stroom doodzieke coronapatiënten te verplegen op de intensive cares. Alles wordt nu in het werk gesteld om besmettingen zo veel als mogelijk te voorkomen.

Een van de meest gerespecteerde experts op het gebied van infectieziekten, Dr. Anthony Fauci, samen met Dr. Deborah Birx de belangrijkste adviseur van de Amerikaanse regering, is er heel eerlijk in.

“Dit kan nog heel lang duren. Covid-19 is mijn ergste nachtmerrie.  Vanwege de makkelijke verspreiding en impact op de wereld is dit veel erger dan AIDS en Ebola. En het zal in het meest gunstige geval pas volgend jaar mogelijk zijn om een goed werkend vaccin op de markt te hebben”, aldus de Amerikaanse topexpert tegen FOX News.

In landen zoals Iran waar het erop leek dat de verspreiding van het coronavirus onder controle was gebracht, zijn het aantal besmettingsgevallen de laatste week onverwacht met bijna een derde toegenomen. Ook andere landen verwachten een tweede golf.

In buurland Brazilië is de eerste piek nog niet eens bereikt. Begrafenisondernemers daar beleven de drukste periode uit de geschiedenis, aldus lokale media. Er wordt steeds vaker gekozen voor massagraven. De dreiging voor Suriname van besmettingsgevallen uit Brazilië blijft onverkort bestaan gelet op de toename van het aantal besmettingen en erg poreuze grensgebieden.  

Volgens de Johns Hopkins University  zijn er intussen al meer dan 7 miljoen mensen wereldwijd geïnfecteerd met het coronavirus. 409.000 van hen zijn aan Covid-19 overleden.

 

 

 

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…