fbpx

Suriname zal blijven worstelen met coronadoden en economie-ellende indien we alleen advies van WHO en RIVM blijven volgen

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE, P. PETERSON Ph.D.- Het aantal besmettingen in Suriname met het coronavirus zal niet afnemen indien wij de verouderde adviezen van de WHO en het RIVM blijven volgen. Het wrange gevolg is dat er nodeloos onschuldige mensen ziek zullen worden of sterven.

Ook de economie- ellende waarin Suriname al lange tijd verkeert, zal vanwege het doorvoeren van verregaande coronamaatregelen zinloos veel meer averij oplopen. 

Dat zeggen steeds meer internationale deskundigen aan GFC.

Volgens hen zijn de richtlijnen van deze twee gezondheidsorganisaties beslist niet ‘up to date’ en zorgen deze voor een onnodig groter aantal besmettingen met het potentieel zeer ziekmakend en dodelijk coronavirus.

Suriname zou er zeer verstandig aan doen om de recente alarmadviezen van 239 internationale wetenschappers uit 32 landen zeer serieus te nemen en niet te wachten op de extreem trage instructies van de WHO en het RIVM. Ze beschuldigen de organisaties ervan, ‘het helemaal fout te hebben’.

De besmettingen met het coronavirus gaan volgens de 239 experts merendeel door de lucht in niet goed geventileerde binnenruimtes. Overheden zouden daarom veel meer focus moeten leggen op het beter laten ventileren van kantoren, winkels, restaurants, slagerijen en dergelijken. De WHO weigert tot nu toe hierin mee te gaan. GFC Nieuws berichtte al sinds begin maart talrijke keren hierover.

DE VELE BLUNDERS VAN DE WHO

1. De WHO heeft sinds de uitbraak van de pandemie al vaker totaal verkeerde adviezen gegeven die desastreuze gevolgen hebben voor de wereldgemeenschap. Zo werd in januari 2020 nog zonder schroom beweert dat het coronavirus niet van mens op mens overdraagbaar was. Achteraf bleek dat helemaal fout te zijn en draaide de organisatie 180 graden bij.

2. Daarna adviseerde de WHO de wereldbevolking om vooral geen mondkapjes te gebruiken, want dit zou juist zorgen voor meer besmettingen met het coronavirus. Ook dit advies was helemaal verkeerd en werd de raadgeving abrupt veranderd.

3. De WHO gaf vervolgens een officiële verklaring dat asymptomatische covidpatiënten anderen niet zouden kunnen besmetten. Ook deze informatie bleek kort daarna totaal incorrect en moest snel worden aangepast.

4. De WHO aarzelt nu nog steeds om de adviezen aan te passen over besmettingsroutes via de lucht met aerosolen, ondanks maandenlange waarschuwingen van diverse internationale topexperts. Het is de verwachting dat de organisatie binnenkort ook volledig zal bijdraaien. Maar intussen raken dagelijks tienduizenden onschuldige mensen besmet met het coronavirus omdat er door de WHO verzuimd wordt de juiste adviezen te geven.

RAMEN MOETEN OPEN EN AIRCO’S ANDERS AFGESTELD

Het is al langere tijd bekend bij de echte experts in Japan, Duitsland, Zwitserland, Australië en de VS dat besmettingen met het coronavirus veelal in gesloten ruimtes met weinig of geen ventilatie plaatsvinden door aerosolen/microdruppels. Deze komen vrij bij ademen, praten, hoesten, schreeuwen, gapen, zingen en niezen.

Ook de bekende Nederlandse sociaal geograaf Drs. Maurice de Hond legt al maanden via diverse media gedetailleerd uit hoe dat gebeurt en ondersteunt zijn bevindingen met degelijk wetenschappelijk onderzoek.

Ook al houd je voldoende afstand van elkaar, kun je besmet raken omdat het virus urenlang in gesloten ruimtes in de lucht kan blijven hangen/zweven.

Veel Duitse en Japanse experts adviseren daarom om alleen in ruimtes te gaan indien die goed geventileerd zijn. Ramen en eventueel deuren moeten open zodat er sprake is van voldoende luchtcirculatie. Door de ramen open te houden, zodat er betere ventilatie is, wordt het risico op besmettingen erg verkleind omdat de aerosolen zeer licht zijn. Bij open ramen zijn deze aerosolen snel opgelost en vormen geen groot gevaar meer.

Ook de airco’s moeten anders worden afgesteld. In plaats van de lucht te recirculeren, moet er juist frisse lucht van buiten naar binnen worden aangezogen.

In de buitenlucht is het risico op besmetting met aerosolen beduidend minder vanwege voldoende luchtcirculatie.

Ook de Duitse topviroloog en regeringsadviseur Professor Dr. Christian Drosten is van oordeel dat het overgrote deel van de besmettingen in binnenruimtes plaatsvinden waarbij ramen gesloten zijn.

Het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) stelt dat de kans om besmet te raken met het coronavirus via de handen en via oppervlakken nihil is. Desondanks is het zeer raadzaam om de handen vaak te wassen of desinfecteren. Ook het bewaren van 2 meter afstand van anderen en het gebruik van mondkapjes worden nog steeds geadviseerd.

Overige berichten