Suriname wil intensieve, duurzame en integrale samenwerking met Nederland

GFC NIEUWSREDACTIE- Als boodschap naar politiek Den Haag zei de Surinaamse president die momenteel in Nederland vertoeft dat Suriname wil gaan naar een intensieve, duurzame en integrale samenwerking zoals de Nederlandse regering dat in de afgelopen periode heeft laten zien met de steun naar de gezondheidszorg.

President Santokhi: “Dat is wat we willen met de samenwerking, dat is wat bedoelen wanneer we zeggen dat de samenwerking volledig is hersteld.”

Er moet sprake zijn van een volwassen relatie, niet belast met emotie en zakendoen in belang van beide landen. Hij benadrukt dat er op een volwassen wijze wordt gewerkt naar alle sectoren met inzet van expertise uit Nederland en de diasporagemeenschap.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Researchers ontdekken antilichamen die SARS-CoV-2-varianten en andere coronavirussen kunnen neutraliseren

De Surinaamse regering gaan al haar beloften uitvoeren, echter wel in de periode waarvoor deze gepland zijn om uitgevoerd te worden. Als staatshoofd wordt er samen met de regering sturing daaraan gegeven. Niet alles verloopt feilloos, maar daarvoor wordt er ook geëvalueerd.

In het beleid naar Nederland toe is het de bedoeling te gaan naar een nieuw programma van samenwerking en afspraken op handels- en investeringsgebied alsook de optimale inzet van de diasporagemeenschap.

Bij het aantrekken van investeerders zal Nederland gebruikt worden als facilitair land om ook voor Suriname te gaan interveniëren daar waar mogelijk.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten