fbpx
Suriname wil import ‘Highly Hazardous Pesticides’ stopzetten

Suriname de import van alle Highly Hazardous Pesticides wil stopzetten. Deels is dat al gebeurt, maar de stopzetting van gramoxone is complexer, omdat er zoveel van gebruikt wordt.

Dit kwam de vorige week naar voeren tijdens een training in de multifunctionele zaal op het terrein van het commissariaat van Coronie. De training werd verzorgd door Alies van Sauers gegeven.

Sauers is hoofd van de afdeling Bestrijdingsmiddelen van het Onderdirectoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij(LVV).

Deze training ging over bestrijdingsmiddelen, hoe ze op te bergen en hoe ermee om te gaan. Bestrijdingsmiddelen zijn producten die een ziekte of plaag moeten doden, en daarom hebben deze producten een zekere giftigheid.

Zij gaf ook aan dat ieder land vrij staat om een middel toe te staan of te verbieden. Er zijn al een aantal landen die gramoxone verboden hebben.

Suriname heeft dat nog niet gedaan, omdat het ministerie de gebruikers eerst een andere mogelijkheid wil leren, voor zij tot een importstop overgaat. Om dit doel te bereiken is het ministerie bezig met trainingen en voorlichting via de media naar de gemeenschap toe.

De opkomst was goed te noemen en de ambtenaren vonden de training leerrijk en kijken weer uit naar zo een dag, zegt get Burger Informatie Centrum.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.