fbpx

Suriname wil ambassade en consulaat openen in Marokko

GFC NIEUWSREDACTIE- Suriname wil een ambassade en een consulaat openen in Marokko.

Dat zei minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin donderdag tijdens een ontmoeting met zijn Marokkaanse ambtgenoot, Nasser Bourita.

Ramdin vertoeft op uitnodiging van zijn ambtgenoot 11 en 12 maart in Marokko. Het werkbezoek staat in het teken van het verdiepen en versterken van de bilaterale relatie tussen Suriname en Marokko.

De bilaterale bijeenkomst werd afgesloten met de ondertekening van een communiqué en de routekaart voor de periode 2021-2024. Deze routekaart zal de betrekkingen tussen Suriname en Marokko bevorderen.

De regering heeft besloten een ambassade in hoofdstad Rabat en een consulaat in Dakhla te vestigen, om een ​​verdere impuls te geven aan de bilaterale samenwerking en bevordering van investeringen en zaken, aldus Ramdin.

Vervolgens zal Ramdin op uitnodiging van zijn ambtgenoot van de Franse Republiek, Jean-Yves Le Drian, op 15 maart in Parijs vertoeven voor een werkbezoek.

BEKIJK OOK
Franse en Guyanese ambassadeur willen sterke band opbouwen met Suriname

Het doel van dit werkbezoek is het uitwisselen van perspectieven met betrekking tot het versterken van de grensoverschrijdende samenwerking tussen Suriname en de Franse Republiek op verschillende gebieden op basis van wederzijds respect en goed nabuurschap.

Tijdens dit werkbezoek ligt het in de bedoeling om twee overeenkomsten te ondertekenen, te weten: de Grens Overeenkomst, die eerder op technisch gebied door de respectieve vertegenwoordigers is geparafeerd in Suriname, alsmede een Overeenkomst inzake wederzijdse rechtshulp in strafzaken.

In Parijs zal de bewindsman eveneens gesprekken voeren met vertegenwoordigers van Lazard, Paris Club, AFD en de Directeur-Generaal van UNESCO.

Een belangrijk onderdeel tijdens beide werkbezoeken betreft onder meer initiële gesprekken met het lokaal bedrijfsleven voor het aantrekken van investeringen en het bevorderen van de handel.

Op de terugreis naar Nederland zal minister Ramdin gebruik maken van de gelegenheid om gesprekken te hebben met Nederlandse bewindslieden en vertegenwoordigers van de diaspora gemeenschap.