Suriname vrij van COVID-19 positieven, grenssituatie baart zorgen

GFC NIEUWS- De laatste COVID-19 geïnfecteerde persoon is bij haar laatste twee testen negatief getest.
Deze geïnfecteerde is met het resultaat, dat op 2 mei binnen was, genezen verklaard en mocht dus naar huis. Dit betekent dat ons land momenteel geen COVID-19 positieve gevallen meer kent.
De monitoring van dit laatste geval stopt echter niet, de infectioloog zal over een week het laatste onderzoek verrichten.
Dit is goed nieuws voor Suriname, maar om dit zo te houden is het van groot belang dat de samenleving alert blijft en zich aan de COVID-19 orde en gezondheidsmaatregelen houdt.
De situatie aan de grens baart het COVID-19 Crisis Managementteam nog steeds ernstig zorgen. Er steken nog steeds personen illegaal grenzen en rivieren in oost, west en zuid-Suriname over.
De total lockdown van deze grensrivieren, die afgelopen donderdag is ingegaan, is bedoeld om het gevaar voor nieuwe besmettingen in Suriname te minimaliseren. Tot en met 10 mei zullen politie, militairen, de Medische Zending, districtscommissarissen en het traditioneel gezag in het binnenland samenwerken om het binnenland en de rest van Suriname coronavrij te houden.

Overige berichten