fbpx

Suriname verwelkomt Copa Airlines

De Panamese luchtvaartmaatschappij, Copa Airlines, maakt zich klaar om Suriname rechtstreeks in verbinding te brengen met Panama.

Zaterdag wordt de vliegmaatschappij, die op die dag haar inaugurele vlucht naar Suriname uitvoert, verwelkomt op de Johan Adolf Pengel Luchthaven.

Het halen van Copa Airlines naar Suriname biedt het reizend publiek veel meer alternatieven aan ten opzichte van de huidige vliegroutes, zeker voor wat betreft Zuid-Amerika, waar we zoveel van vergeten, terwijl het zo mooi is en over een bijzondere dosis aan historie beschikt.

De Panamese luchtvaartmaatschappij zal wekelijks op de woensdag en zaterdag rechtsreeks van Suriname naar Panama (visa-versa) vliegen. Vanuit Panama kunnen passagiers meer dan 80 bestemmingen bereiken. Met Copa Airlines kunnen passagiers zich verplaatsen naar Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Timothy Mendonça, directeur van Luchthavenbeheer, zegt dat Suriname momenteel zwaar gepromoot wordt in magazines op de airport in Panama en op vluchten van Copa Airlines.

BEKIJK OOK
Gezin van zes dakloos door woningbrand

De wifi code op de business lounge is ‘Surinam’. Ook op social media promoot de vliegmaatschappij Suriname als haar nieuwste vliegbestemming.

Copa Airlines is een van de grootste spelers binnen de luchtvaartsector in de Americas en gebruik Panama als een hub. Ze vervoeren meer dan veertien miljoen passagiers op jaarbasis. Dat is een enorme exposure voor Suriname. “Het is een bijzondere set om zo een grote speler naar Suriname te halen”, aldus Mendonça.

Naast de toerismesector zullen er ook voor andere sectoren die met handel te maken hebben nieuwe mogelijkheden ontstaan.