fbpx

Alleenstaande in Suriname ‘verstikt’ haar 17- jarige dochter, bang dat ze ontvoerd wordt door mannen

GFC NIEUWSREDACTIE-  Een alleenstaande moeder die woont in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo ‘verstikt’ haar 17- jarige dochter.

De extreem bezorgde vrouw is bang dat haar dochter iets ernstig overkomt indien ze toelaat dat ze alleen gaat naar ‘risicoplekken’.

De tiener mag niet met vriendinnen naar winkelcentra, het zwembad of andere recreatieplekken. In de schoolperiode  wordt ze door haar ma naar school gebracht en na afloop ook afgehaald.

Het meisje mag ondanks herhaalde verzoeken na schooltijd ook niet samen met andere klasgenoten naar huis lopen of bij hen thuis op bezoek gaan.

Een tante van de tiener heeft de zaak aangekaart bij het KIVC en gevraagd om interventie. Het familielid is van oordeel dat er sprake is van ‘sociale verstikking’.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Afslanksysteem Constantin werkt het beste volgens Amerikaans wetenschappelijk onderzoek

Het VrouwenCollectief heeft al gesprekken gevoerd moet zowel moeder en kind. Het blijkt dat de alleenstaande geen kwade bedoelingen heeft.

BEKIJK OOK
Merendeel mannen vindt wenkbrauwen tattoos afschuwelijk

Ze leeft in uitzonderlijk grote angst dat mannen haar tienerdochter willen ontvoeren en misbruiken.

De moeder heeft toegegeven dat ze zelf in haar jonge jaren door mannen is misbruikt. Ze wil alles eraan doen om te voorkomen dat hetzelfde haar enige dochter overkomt.

Het VrouwenCollectief probeert de overbezorgde ouder ervan te overtuigen dat ze moet proberen om van haar fobie af te komen aangezien haar kind zo te drastisch wordt beperkt in haar bewegingsvrijheid en dit schadelijke gevolgen kan hebben.

Het KIVC beweert dat de kans dat een meisje in een winkelcentrum in Suriname door mannen wordt ontvoerd, zo goed als nihil is. Op deze leeftijd zou haar tienerdochter beslist veilig met vriendinnen kunnen gaan wandelen in de mall.

foto ter illustratie