fbpx
Suriname verstevigt relatie met Europese Unie

GFC NIEUWS- Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken heeft in het kader van de versteviging van de relatie met de Europese Unie vorige week ontmoetingen gehad met diverse deskundigen van de Europese Unie (EU)van de directoraten Handel en Gezondheid.

In het gesprek gevoerd met Edita HRDÁ, managing director voor de Amerika’s bij de European External Action Service (EEAS), is breedvoerig ingegaan op de relatie met Suriname.

Behalve onderwerpen betreffende capaciteitsversterking, ACP-EU Post- Cotonou onderhandelingen kwam ook aan de orde de noodzaak voor een Visumafschaffings Overeenkomst voor het Schengen Gebied.

Voorts werd ook aan de orde gesteld, de noodzaak voor een spoedige aanpak van de knelpunten bij de export van sopropo naar de EU.

In dit verband werd door de EU-vertegenwoordigers de toezegging gedaan Suriname tijdig te zullen voorzien van desbetreffende reactie.

De EU-vertegenwoordigers hebben verder ook de toezegging gedaan de relatie met Suriname op bilateraal niveau verder inhoud te willen geven met name in het kader van de handel, het aantrekken van potentiële investeerders en assistentie voor capaciteitsversterking en uitbreiding van exportmarkten.

De ambassade van Suriname in Brussel zal een belangrijke rol vervullen in het ondernemen van de noodzakelijke follow up en het uitvoeren van de gemaakte afspraken.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…