fbpx
Suriname verstevigt bilaterale betrekkingen met Azerbaijan

GFC NIEUWS- Minister van Buitenlandse Zaken Yldiz Pollack-Beighle heeft een ontmoeting gehad met de minister van Buitenlandse Zaken van Azerbaijan, Elmar Mammadyarov, teneinde de vanaf 2011 bestaande bilaterale relatie verder gestalte te geven.

Minister Pollack-Beighle, is tijdens de ontmoeting op 25 oktober in Baku met haar collega van Buitenlandse Zaken overgegaan tot het ondertekenen van een MoU betreffende het opzetten van een politiek consultatie mechanisme tussen beide landen, ter structurering van diplomatiek overleg voor verdere versteviging van de relatie.

Ook werden, vanwege het belang van de verdere uitdieping met deze bilaterale partner, gesprekken gevoerd met de Ministers van Onderwijs en Energie.

In dit verband zijn op verzoek van Suriname verschillende beurzen en trainingsmogelijkheden toegezegd op Bachelors, Masters en Doctoraal niveau aan zeer vooraanstaande Universiteiten in Azerbaijan.

Ook zal er op korte termijn met elkaar in contact worden gestaan in verband met de benutting van de mogelijkheden in de mijnbouw samenwerking.

De samenwerking zal geconcentreerd worden op met name de gebieden van sport, energie en mijnbouw (inclusief olie en gas).

De bewindsvrouw heeft eveneens een bezoek gebracht aan de Universiteit vallende onder het ministerie van Buitenlandse Zaken t.w. Azerbaijan Diplomatic Academy (ADA) Universiteit, met wie een MoU is getekend ten behoeve van de samenwerking met het Suriname Diplomaten Instituut (SDI).

De eerste diplomaten zullen al in december 2019 deelnemen aan volledig gefinancierde diplomaten training aan de ADA Universiteit.

De ADA Universiteit heeft ongeveer 4000 studenten, waarvan 200 internationale.

Meer nieuws

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…