Suriname versterkt samenwerkingsverband met provincie Hunan

Om investeerders uit de provincie Hunan van de volksrepubliek China te interesseren om te investeren en te ondersteunen in verschillende sectorgebieden in Suriname, heeft het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) in samenwerking met het ministerie van Financiën vorige week vrijdag tijdens een ééndaagse conferentie een framework agreement getekend.

Deze ééndaagse conferentie vond plaats in de Banquet hall van hotel Torarica en had als thema: Hunan Caribbean Conference on Investment and Trade Cooperation.

Minister Stephen Tsang van het ministerie van HI&T zei heel erg ingenomen te zijn met deze stap, omdat deze samenwerking heel veel betekent voor Suriname. Hij blikte hierbij terug op het bezoek van president Desiré Bouterse aan China in 2013, waarbij toen reeds de stappen waren gezet om de samenwerking en investeringen met de provincie Hunan te stimuleren. Voor de bewindsman zijn de toerismesector en het verhogen van de productiesector de twee prioriteitsgebieden waarop hij graag wilt gaan samenwerken.

Ook zijn er voor deze bijeenkomst stakeholders uit de publieke en private sector vanuit Hunan naar Suriname afgereisd om deel te nemen aan deze conferentie. Voor deze groep hebben Surinaamse en buitenlandse bedrijven projecten gepresenteerd om zodoende de interesse van de Hunan-delegatie te wekken waarbij ze anderzijds hun potentie kunnen verleggen.(GFC)

Overige berichten