fbpx

Suriname verliest grote zoon in ambassadeur Lackin

GFC NIEUWS- “Wij condoleren de gehele samenleving met dit droevig nieuws en het verscheiden van een grote zoon van de republiek Suriname.

“Hij heeft ons land zeker wereld bekend gemaakt en prestige aangedragen. Hij was met zijn laatste functie zeker een bijzondere job aan het klaren voor land en volk.

“Dat was de milieu-agenda van regering Bouterse-Adhin uitdragen”, zo uit minister Yldiz Beighle zich in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut. De bewindsvrouw reageert hiermee op het heengaan van ambassadeur Winston Lackin.

Vervolgens zegt zij dat het voor haar als persoon ook een bijzonder verlies is. “Voor mij is hij altijd de drijfveer geweest om de diplomatie in te gaan. Hij is altijd een heel vrolijk mens geweest.”

Minister Beighle moest eens toen zij onder leiding van gewezen minister Lackin werkte een opdracht voor hem afmaken. Zij probeerde hem te bereiken in het kader van de opdracht en kon hem niet bereiken. Zij confronteerde hem vervolgens en zei: “Ik dacht dat u boos was.”

BEKIJK OOK
Vrouw, 76, haalt groot geldbedrag van de bank om perceel te kopen en wordt daarna aangereden en beroofd

Toen zei hij: “er zou heel veel moeten gebeuren om hem boos te maken. Ik word maar twee keren in een jaar boos.” Dat is iets dat zij meeneemt van ambassadeur Lackin.

“Tijdens zijn ziekbed heb ik zijn geloof gezien. Hij heeft echt geloof opgebracht om te zeggen ‘ik kan beter worden’. Dat is meneer Lackin, altijd heel positief. Zeer geliefd door het BuZa-personeel van toen en nu. Hij kon altijd bij ons binnenlopen en deuren vlogen voor hem open. Hij was gewoon een guru voor velen van ons.”

Ambassadeur Lackin is op 64-jarige leeftijd heengegaan.