Suriname verliest 1ste partij beachvolleybal CAC Games

Op het onderdeel beachvolleybal heeft Suriname zaterdag zijn beide wedstrijden verloren tijdens de 23ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen in Barranquilla. Het herenkoppel Joshua Dwarkasing/Keven Sporkslede ging met 16-21, 18-21 ten onder tegen de Costaricanen Richard Hall en Victor Alpizar. Daarna moesten de dames Cheryl Brunings en Sandrina Hunsel het hoofd buigen voor Natalia Giron en Estefanie Bethancourt: 13-21, 17-21.

Ondanks het verlies blikt coach Lionel Blokland positief terug op de twee duels, zeker als hij naar de statistieken kijkt. “Beide teams hebben boven het gemiddelde gespeeld dat voor ons normaal is als we spelen op toernooien in het buitenland.”

Volgens Blokland hadden zeker de heren hun wedstrijd moeten winnen. Hij beseft dat het nu moeilijker wordt; de volgende tegenstanders in de groep zijn Venezuela en El Salvador. Vooraf had hij aangegeven dat het doel is uit de groep te komen. “Realistisch gezien wisten we dat we van Costa Rica moesten winnen omdat tegen Venezuela onze kansen minder zijn.”

Ondanks het verlies acht hij Brunings en Hunsel nog steeds in staat de volgende ronde te halen. Over de verloren partij oordeelt Brunings dat er heel veel fouten zijn gemaakt in het begin van de ontmoeting. “En tegen zo een tegenstander kan je dat niet doen; je moet ze vanaf het begin blijven.”

Brunings zegt dat de eerste partij geëvalueerd zal worden waarna de focus zal worden gericht op zondag wanneer er twee duels op schema staan. De dames spelen om elf uur ‘s morgens Surinaamse tijd tegen Puerto Rico, de heren om half twee ‘s middags tegen El Salvador. Om zes uur ‘s avonds staan de dames tegenover Sint Kitts en Nevis, terwijl de heren om negen uur ‘s avonds afsluiten tegen Venezuela.(GFC)