fbpx
Suriname sterk gekant tegen blacklisting en inbeslagname gelden

GFC NIEUWS- Suriname is sterk gekant tegen het op de zwarte lijst plaatsen van landen en de willekeurige inbeslagname van financiële middelen, zonder dat er rekening wordt gehouden met de ernstige gevolgen voor de economische stabiliteit van die landen.

Dit haalde vicepresident Ashwin Adhin donderdag aan in zijn toespraak tijdens de 74ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN), waaraan hij namens president Desiré Bouterse deelnam.

Adhin zei dat Suriname de huidige handelsgeschillen tussen grote internationale spelers als een serieus probleem ervaart. Het is volgens hem een uitdaging met verstrekkende gevolgen voor lokale economieën.

In dezelfde lijn is Suriname sterk gekant tegen blacklisting en de willekeurige inbeslagname van middelen.

Volgens de vicepresident blijven deze ongewenste acties grote obstakels, die buiten de controle van vele naties vallen. Hij benadrukte dat een sfeer van vertrouwen en politieke wil cruciaal is en moet leiden tot dialoog en samenwerking.

Op dezelfde manier keurt Suriname ook ten sterkste de voortzetting van het meer dan een halve eeuw oude embargo tegen zusterrepubliek Cuba af.

“Een meerderheid van landen heeft herhaaldelijk een standpunt hiertegen ingenomen”, aldus de bewindsman, die zegt dat men nu moet begrijpen dat deze maatregelen contraproductief waren en zullen blijven.

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…