fbpx

Suriname sterk gekant tegen blacklisting en inbeslagname gelden

GFC NIEUWS- Suriname is sterk gekant tegen het op de zwarte lijst plaatsen van landen en de willekeurige inbeslagname van financiële middelen, zonder dat er rekening wordt gehouden met de ernstige gevolgen voor de economische stabiliteit van die landen.

Dit haalde vicepresident Ashwin Adhin donderdag aan in zijn toespraak tijdens de 74ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN), waaraan hij namens president Desiré Bouterse deelnam.

Adhin zei dat Suriname de huidige handelsgeschillen tussen grote internationale spelers als een serieus probleem ervaart. Het is volgens hem een uitdaging met verstrekkende gevolgen voor lokale economieën.

In dezelfde lijn is Suriname sterk gekant tegen blacklisting en de willekeurige inbeslagname van middelen.

BEKIJK OOK
Landen keuren resolutie goed voor ondersteuning toegang tot monkeypokkenvaccin Pan-Amerikaanse regio

Volgens de vicepresident blijven deze ongewenste acties grote obstakels, die buiten de controle van vele naties vallen. Hij benadrukte dat een sfeer van vertrouwen en politieke wil cruciaal is en moet leiden tot dialoog en samenwerking.

Op dezelfde manier keurt Suriname ook ten sterkste de voortzetting van het meer dan een halve eeuw oude embargo tegen zusterrepubliek Cuba af.

“Een meerderheid van landen heeft herhaaldelijk een standpunt hiertegen ingenomen”, aldus de bewindsman, die zegt dat men nu moet begrijpen dat deze maatregelen contraproductief waren en zullen blijven.