fbpx

Suriname spoort lidlanden aan tot actie in VN-toespraak

Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken (Buza) heeft namens president Desi Bouterse de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toegesproken. De toespraak heeft onder meer het belang van de organisatie benadrukt als belangrijk instrument van multilateralisme voor het adresseren van mondiale vraagstukken en het aangaan van partnerschappen.

Op dit wereldforum afgelopen zaterdag heeft Suriname aangegeven dat de mitigatie van de effecten van klimaatverandering voor Suriname en de mitigatie, de bestrijding tegen de illegale drugshandel, de georganiseerde misdaad, bestrijding van terrorisme en de economische oorlogsvoering van eminent belang zijn. Tevens heeft Suriname haar principiële positie benadrukt voor wat betreft de internationaal aanvaarde principes van non-interventie en territoriale integriteit.

BEKIJK OOK
Onderzoek CASAS naar platform draagkracht luchthaven Zanderij na klacht KLM

De bewindsvrouwe gaf aan overtuigd te zijn van het feit dat de Verenigde Naties de organisatie bij uitstek is om gezamenlijk mondiale vraagstukken aan te pakken ter behartiging van de belangen van lidlanden . In dit kader is het essentieel de Verenigde Naties wederom relevant, democratisch en transparant te maken.

Suriname blijft gecommitteerd en blijft haar ondersteuning verlenen aan het werk van de Verenigde Naties teneinde de levensstandaard van alle volkeren te verbeteren. Minister Pollack-Beighle heeft de internationale gemeenschap opgeroepen zich te concentreren op wat ons bindt en niet op wat ons uit elkaar drijft.