fbpx
Facebook Pagelike Widget

Suriname redt het financieel nog net

Dat zei president Desi Bouterse vanmorgen tijdens een persconferentie op zijn achterterras.

Volgens de president heeft de precaire financiële situatie onder andere te maken met het helemaal terugvallen van de bauxietsector. “Daar wordt er helemaal niets uitgehaald op het ogenblijk”, zei Bouterse op vragen van journalisten.

De president wees ook op terugvallen inkomsten uit de goud- en oliesector.

Juist omdat er in de afgelopen periode goed beleid is gevoerd, is het land niet een economische –en financiële malaise beland. Indien het financieel-economisch beleid slecht was, zou alles in elkaar klappen.

Wat de regering bewust doet, zijn de uitgaven en grote projecten temporiseren en de broodnodige zaken, zoals de uitbetaling van de salarissen voldoen. Ook is er een programma gemaakt om een aantal honderden achterstanden in te lopen bij de kleine man.

Volgens de president is er nu geen tijd om grote projecten uit te voeren. Pas na 2016 zouden er weer grootschalige projecten uitgevoerd kunnen worden. “De komende periode wordt het roeien tegen de stroom in totdat er weer sprake is van meevallers”, aldus Bouterse.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…