fbpx
Suriname potentieel grote leverancier cassave aan Europa

GFC NIEUWS- Suriname kan een grote leverancier worden van cassave en cassaveproducten aan Europa.

De mogelijkheden voor export op grote schaal zijn op woensdag 5 februari besproken tussen de directeur Leeroy Jack van het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) en Diana Banks, ceo van de organisatie Concept Advies en Ontwikkeling in Nederland. Banks is momenteel in Suriname op een handelsmissie.

De Nederlandse consultant zei bij het kennismakingsbezoek aan directeur Jack geloof te hebben in de potentie dat Suriname cassave op grote schaal kan gaan leveren aan Europese afnemers. Ook is Banks van mening dat er een distributiecentrum in Nederland opgezet kan worden om de export en levering van cassaveproducten in Europa te coördineren.

“De mind shift moet nu van behoefte naar commercie”, aldus Banks. Ze is naar Suriname afgereisd met haar team en verblijft er twee weken voor oriëntatie in de cassavesector.

Directeur Jack is zeer positief over de vooruitzichten van de consultant en deelt dezelfde visie. Hij zegt dat er nog geen doorbraak is gekomen in de sector waarbij cassave massaal wordt verbouwd. Het wordt volgens hem nu wel tijd dat deze doorslag komt.

Jack wil ook met zijn staf bekijken op welke manier zijn directoraat kan bijdragen aan het bewerkstelligen van de visie om cassave op grote schaal te exporteren.

Zowel Banks als Jack en zijn staf zijn van mening dat het idee volgens de juiste richtlijnen moet worden geleid totdat de realiteit wordt.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.