fbpx

Suriname Paviljoen trekt veel publiek op Kwaku Summer Festival

In samenwerking met de organisatie van het Kwaku Summer Festival is dit jaar een Suriname Paviljoen opgezet. In het paviljoen staan verschillende bedrijven uit Suriname die in gecoördineerd verband hun producten en diensten presenteren aan de bezoekers van Kwaku. Coördinator van het Suriname Paviljoen is het communicatiebureau Meridian.

Meridian-directeur Steven Dijksteel noemt het eerste weekend – het Kwaku Summer Festival ging op zaterdag 14 juli van start in de Amsterdamse Bijlmermeer – succesvol. Het paviljoen trok veel publiek, omdat het voor het eerst is dat zo veel bedrijven uit Suriname bij elkaar staan op dit culturele, cuinaire en muziekfestijn.

Dijksteel laat er geen twijfel over bestaan dat het Kwaku Summer Festival hèt podium is voor Surinaamse bedrijven die hun vleugels willen uitslaan. “Vorig jaar heeft Kwaku ruim 163.000 bezoekers mogen verwelkomen. De verwachting is dat dit jaar dit aantal zal worden overschreden.

Het Kwaku Summer Festival is dus bij uitstek de plek voor kennismaking met de doelgroep in Nederland. Door hier vier weekenden te staan, bereik je meer mensen dan met een dure marketingcampagne. Wat vooral belangrijk is, is dat bedrijven na deze eerste kennismaking met de doelgroep een goede follow-up plannen om deze nieuwe aspirant-klanten geïnteresseerd te houden.”

Het Telecommunicatiebedrijf Suriname, participant in het Suriname Paviljoen, bouwt er een feestje. Het is immers tien jaar geleden dat Telesur Mobiel Nederland de Nederlandse markt betrad met het twee-landen-een-gevoel-concept. Telesur-vertegenwoordiger Peter Rijsewijk, richt zich met zijn product voornamelijk op de Surinaamse diaspora in Nederland. Dit unieke product – de twee-landen-sim, waarbij de gebruiker een Surinaams en een Nederlands telefoonnummer heeft op dezelfde simkaart – versterkt volgens Rijsewijk de nauwe banden tussen vrienden, familie en zakenrelaties in Suriname en Nederland.

BEKIJK OOK
Totscha-schakers doen mee online Blitz Internationaal toernooi

Geldovermakingskantoor Western Union staat in het Suriname Paviljoen om zijn nieuwe applicatie te promoten. Wie geld wil verzenden of overmaken naar een ander Western Union-agentschap, naar een bankrekening of een mobiele wallet kan dit nu ook vanaf zijn smartphone doen. Omdat met name Nederlanders van Surinaamse komaf gebruikmaken van de diensten van dit kantoor om hun familie in Suriname te steunen, achtte dit bedrijf Kwaku ideaal om er zijn nieuwe dienst te promoten.

Ook vastgoedbedrijf Freedom Living maakt gebruik van de mogelijkheden die het Suriname Paviljoen de bedrijven biedt om internationaal door te breken. Steeds meer Nederlanders – al dan niet met Surinaamse roots – zijn geïnteresseerd in een eigen plek in Suriname om er te verblijven wanneer ze met vakantie zijn. Freedom Living heeft hierop ingespeeld door in het Suriname Paviljoen zijn jongste ontwikkelingsproject te promoten.

Ook het Kwaku Summer Festival heeft zijn eerste hoogtepunt dit jaar bereikt. Met 13.868 bezoekers ging zondag 15 juli de boeken in als de beste bezochte eerste zondag aller tijden. Het Kwaku Summer Festival wordt nog de komende drie weekenden gehouden. Aankomende vrijdag vindt het eerste Friday Night Concert plaats. De hoofdact is de Amerikaanse formatie Kool & The Gang.

Foto: In de stand van Telesur in het Suriname Paviljoen hangen vrolijke gele ballonnen, staan banners die aangeven wat er te vieren valt en staan de orgeade en gember op tafel. Telesur viert 10 jaar twee-landen-een-gevoel. Foto: Collectie Meridian.