fbpx

Suriname participeert voor zesde keer aan Consude Games

Sportende studenten tussen twaalf en veertien jaar zullen Suriname vertegenwoordigen op de Zuid- Amerikaanse Schoolsport Spelen die bekend staan als de Consude Games. Van 2 tot en met 9 december zullen sporters hun krachten meten in Cochabamba, Bolivia.

Dit jaar worden de spelen voor de 23ste keer gehouden. Suriname neemt deel aan zes takken van sport met name schaken, atletiek, basketbal, zaalvoetbal, zwemmen en volleybal.

De Stichting Schoolsport Federatie Suriname (SSFS) is vanuit het ministerie van Sport- en Jeugdzaken belast met de voorbereiding en organisatie van Suriname’s deelname aan dit internationaal sportevenement. De minister van Sport en Jeugdzaken, Joan Dogojo, is er zeker van dat de sporters het beste beentje voor zullen zetten.

OOK INTERESSANT
Surinaamse Moslim Associatie vraagt tastbaar beleid

Ook dit jaar zullen bij atletiek de sporters met een beperking, die Special Olympics worden genoemd meedoen aan de Consude Games. Momenteel zijn de voorbereidingen in volle gang.

Totaal nemen 59 Surinaamse sporters deel aan de spelen. De vriendschapsbanden tussen de landen die deelnemen moeten middels de spelen ook verstevigd worden door acceptatie van elkaars cultuur.

Ongeveer 2500 jonge studenten en begeleiders uit Argentinië, Brazilië, Bolivia, Chile, Colombia, Ecuador, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela, zullen aan deze spelen participeren. De Surinaamse delegatie vertrekt vandaag richting Bolivia.(GFC)